Küresel ısınmanın suçunu ineklere yükleyen Bill Gates'ten 'yapay et' tüketin çağrısı
Microsoft'un kurucusu ve on milyarlarca dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, tabiatı mahveden insanoğlu yerine inekleri suçladı
Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin enerji sektöründen sonra en büyük ikinci nedeni olarak hayvancılık gösteriliyor. Başta inekler olmak üzere çiftlik hayvanlarının neden olduğu metan gazı molekülünün karbondioksit molekülünden 20 kat daha zararlı bir sera etkisine neden olduğu ileri sürülüyor.
'İklim Felaketi Nasıl Önlenir' adlı yeni kitabının tanıtımı sırasında Technology Review sitesine konuşan konuşan Bill Gates, gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler için henüz mümkün olmasa da zengin ülkelerin hayvan yetiştiriciliğini bırakıp yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini kaydediyor.
euronews'in haberine göre Gates, yapay etleri gıda sektörünün geleceği olarak görüyor ve gerek bitkisel bazlı gerek laboratuvarda hücre klonlaması yöntemi ile üretilen etlerin küresel ısınma ile mücadelede hayati önem taşıdığına inanıyor.
Hayvancılığa gerek kalmayınca metan gazı salınımının azalacağını, hayvanlar için kullanılan arazilerin bitkisel tarım için kullanılacağını ve bu şekilde daha fazla sayıda insana gıda temin edilebileceğini aktaran Gates, sadece iklim krizinin değil açlığın da çözümünün yapay etlerden geçtiğini ifade ediyor.
Tat farkına zamanla alışılır
Gates yaptığı açıklamada şunları söylüyor:
"Ekonomisi en zayıf durumda olan 80 kadar ülkenin yapay et tüketebileceğini sanmıyorum. Ancak tüm zengin ülkeler tamamen yapay ete geçiş yapabilir ve yapmalı diye düşünüyorum. Elbette aradaki tat farkına da zamanla alışılacaktır. Kaldı ki, bu işle uğraşan şirketler yapay etin tadını zamanla daha da iyi hale getireceklerini iddia ediyorlar."
Bitkisel protein daha az kaynak tüketiyor
Çevreci örgütler de dünyadaki et talebinin ve bu talepteki artışın sürdürülebilir olmadığına vurgu yapıyor. Küçük veya büyükbaş hayvan etlerinden elde edilen protein için yapılan kaynak tüketimi ile bitkilerden elde edilen proteinler için harcanan kaynaklar arasında büyük bir fark mevcut. Başta su ve arazi olmak üzere hayvancılık aynı miktarda protein için çok daha fazla kaynak tüketiyor.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.