Malezya'da 'Bediüzzaman toplumun ihtiyaçlarını nasıl gördü' çalıştayı

Malezya'da 'Bediüzzaman toplumun ihtiyaçlarını nasıl gördü' çalıştayı

23-25 Eylül 2024 tarihlerinde Malezya’nın Perak eyaleti, Impiana Hotelde “Bediüzzaman Said Nursi’nin Dava Metodu” konulu bir çalıştay icra edildi

Hayrat Vakfı ve Malezya Perak Eyaleti Din İşleri Dava Bölümü Hocalarının katılımıyla gerçekleşen çalıştayda beş konu üzerinde yoğunlaşıldı.

İlk gün Gençlik Rehberi ve Hastalar Risalesi, ikinci gün İhlas Risaleleri (20 ve 21. Lemalar) ve İhtiyarlar Risalesi sunumları yapıldı.

Bediüzzaman Hazretlerinin toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaçlarını nasıl gördüğü ve ne gibi reçeteler sunduğu mercek altına alındı.

Bunların yanında Tevhid konuları ve Tebliğ Metodu da ayrıca müzakere edildi.

Üçüncü gün onar kişilik guruplar halinde müzakere masaları oluşturuldu ve sunumların verdiği perspektifler, katılımcıların değerlendirmeleri ve soru cevaplarla zenginleştirildi. Doğrudan sosyal problemler ve meselelerin çözümlerine yönelik teşhis ve tedavilerin müzakereleriyle ortaya çıkan notlar ve fikirler sahada kullanılmak üzere disipline edildi.

Yetmiş kişinin katıldığı ve interaktif yürütülen çalışmada hem herkes fikirlerini ve değerlendirmelerini paylaşma hem de serdedilen fikirlerden istifade etme imkânı buldu.

malezya1.jpgmalezya2.jpgmalezya4.jpgmalezya3.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum