MEB'den FATİH Projesi Hakkında Duyuru
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru da FATİH Projesi eğitimde teknoloji zirvesi hazırlıklarının başladığı belirtildi.
Duyuru Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlandı. Yayımlanan duyuru da FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri 2016 Zirvesi hazırlıklarının başladığı ve zirvenin 4 Kasım ve 5 Kasım tarihlerinde düzenleneceği belirtilmiştir. Duyurunun detayları ise şöyle;
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek zirvede, Türkiye´nin eğitim teknolojileri alanında yapılacak yeni araştırmalara yön vermek, paydaşların eğitim teknolojileri alanında yaptığı iyi örneklerin birbiriyle paylaşımını sağlamak ve eğitimde FATİH Projesine bilimsel katkı sağlanması amaçlanıyor.
MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Onur Ak, geçen sene ilki yapılan zirveye çok talep geldiğini, uluslararası firmaların temsilcilerinin zirveye üst düzey katılım sağladığını anımsatarak, bu yılki zirvenin de aynı başarıyı yakalamasını beklediklerini kaydetti.
Kasım ayında Ankara´da yapılacak zirve için konu başlıklarının zenginleştirildiğini ve zirveyi iki güne çıkarttıklarını ifade eden Ak, ilk gün ana oturumu yapacaklarını, ikinci gün ise eş zamanlı oturumların farklı salonlarda gerçekleştirileceğini belirtti.
16 oturum, 16 farklı konu ve 5 workshop
Genel Müdür Ahmet Onur Ak, zirveyle, FATİH Projesiyle edinilen tecrübeleri paylaşmak istediklerini belirterek, "Yapılan başarılı çalışmaların paylaşılması, akademisyenlerin bakanlıkla birlikte yürüttükleri çalışmaları sunması, proje paydaşlarımızın, altyapıdan tutun yazılım geliştiren firmalara kadar kendi yaptıkları çalışmaları saha ile paylaşmış olması bakımından zirve önemli katkı sunacaktır." dedi.
Zirveye bin kişinin katılmasını, iki gün sürecek zirvede 16 farklı konuda 16 oturum ve 5 workshop yapılmasını planladıklarını belirten Ak, "Zirve konuları, FATİH Projesinin bileşenleriyle birlikte son yıllarda eğitim teknolojileri alanının yöneldiği başlıklardan seçildi. Kodlama, robotik, üç boyutlu yazıcılar, hologram ve STEM ile ilgili yapılacak workshoplarla, edinilen teorik bilgilerin yanında uygulamaya yönelik bilgiler de paylaşılacak." şeklinde konuştu.
Üç boyutlu teknolojilerin zirvenin konu başlıklarından biri olduğunu kaydeden Ak, sanal sınıflar ile üç boyutlu teknolojilerin, çalıştıkları konuların başında geldiğini belirtti.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü olarak sadece FATİH Projesi ve mevcut donanımların geliştirilmesi için çalışmadıklarını kaydeden Ak, eğitim teknolojisinde kullanılabilecek her türlü cihazın pilotlarını yaptıklarını, kodlama ve robotiği geliştiren cihazların zirvede tanıtılacağını ifade etti.
Bildiriler web sayfasına 15 Mayıs´tan itibaren yüklenebilecek
Zirveye öğretmen, akademisyen, uzman, öğrenci, eğitim teknologları ve teknoloji sağlayıcılarının bildiri ile katılması planlanıyor. Bu kapsamda zirvenin duyurulması, bildiri veya özetlerinin yüklenebilmesi amacıyla 15 Mayıs´tan itibaren "fatihprojesietz.meb.gov.tr" isimli web sayfası yeni tasarımıyla faaliyete geçecek.
"Kodlama ve kod eğitimi", "Geleceğin teknolojik sınıfları" gibi başlıklarda bildirilerin sunulabileceği zirve için belirlenen diğer konu başlıkları şunlar:
"Oyun tabanlı öğrenme, eğitsel oyun", "Eğitimde mobil öğrenme", "e-içerik oluşturma/e-içerik oluşturma araçları", "Üç boyutlu teknolojiler", "Eğitimde bilinçli ve güvenli internet kullanımı", "Eğitimde etkin etkileşimli tahta kullanımı", "Eğitimde Engelsiz Bilişim", "Özel öğretim kurumlarında teknoloji kullanımı", "STEM", "Eğitimde ölçme ve değerlendirme", "Robotik", "Teknoloji destekli öğretmen mesleki gelişimi", "Uzaktan eğitim", "Öğrenci merkezli eğitimde teknoloji destekli başarılı uygulamalar."
kpsscafe.com.tr
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.