Memurlar başörtüyle işbaşı yaptı
Erzurum, Elazığ, Bilecik, Malatya ve Çankırı'da Memur-Sen'e üye kamu çalışanları işlerine serbest kıyafetle gitti
Malatya'da, Eğitim Bir-Sen'e üye bazı öğretmenler ile idareciler, okula serbest kıyafetle geldi. Eğitim Bir-Sen Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan, kendisinin aynı zamanda Memur-Sen'in de üyesi olduğunu söyledi.
Okulda görevde olduğunu ve kravat takmadığını, aynı şekilde okuldaki öğretmenlerin de serbest kıyafetle görevlerinin başında olduğunu kaydeden Yıldızhan, Malatya'da Memur-Sen'in 12 bin üyesinin olduğunu, bu üyelerin de eylemlerine katıldığını belirtti.
Dün başladıkları eylemlerini ''sivil itaatsizlik'' olarak nitelendiren Yıldızhan, daha önce sendika olarak serbest kıyafetle iş yerlerine gitmeyi talep ettiklerini ve bunun için 12 milyon 300 bin imza topladıklarını anımsattı.
İmzaları Başbakanlığa ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderdiklerini, ancak taleplerinin kabul görmediğini söyleyen Yıldızhan, ''Üyelerimizden başörtüsüyle görevini yapmak isteyen yapıyor. Kot pantolonla işe gitmek isteyen gidiyor. Genel ahlaka uygun olmak kaydıyla sabah işe nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyorlar'' diye konuştu.
Yıldızhan, mevcut uygulamanın Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne bağlı olarak sürdürüldüğünü savunarak, bu yönetmeliğin değiştirilmesi gerektiğini, yeni Anayasa'da da serbest kıyafet taleplerinin yer almasını ve bu talebin Anayasal teminat altına alınmasını istediklerini sözlerine ekledi.
Bilecik
Bilecik'te de Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların üyeleri serbest kıyafetle hizmet verecek.
Bilecik Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz, Bilecik Belediyesi Kent Orman'da yaptığı basın toplantısında, 18 Mart'tan itibaren, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı 11 sendikanın üyeleri olarak, '' Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafeti'' yönetmeliğinin erkek ve kadınkamu görevlilerinin kıyafetlerini özgürce seçmelerine engel olan sınırlamaları dikkate alınmayacaklarını söyledi.
Elazığ
Elazığ'da Eğitim Bir-Sen'e üye bazı öğretmenler de derslere serbest kıyafetle girdi.
Dumlupınar İlkokulu'nda görevli sendika üyesi bazı erkek öğretmenler kravatsız, bazı kadın öğretmenlerse başörtülü olarak okula geldi.
Memur-Sen Elazığ Temsilcisi Murat Ergen, bu utanç verici yaklaşımdan Türkiye'nin bir an önce kurtulması gerektiğini düşündüklerini belirterek, genel merkezlerinin aldıkları karar doğrultusunda Elazığ'daki üyeler olarak 18 Mart'tan itibaren bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki üyelerinin iş yerlerine sivil kıyafetle gittiklerini söyledi.
Erzurum
Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman da şunları söyledi:
''Milletimizin iradesini yansıtan toplumsal mutabakata dayanarak, konfederasyonumuza üye 11 sendikayla üyelerinin 18 Mart 2013 Pazartesi gününden itibaren 1982 tarihli ' Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği'ni yok sayarak, istediğimiz kıyafetle işe gitmek için süresiz eylem başlattık.
Bu eylem kapsamında Erzurum'dakamu çalışanlarımız okula, hastaneye serbest kıyafetle gittiler. İlk gün çok güzel sonuçlar aldık. Hiçbir kurumda sıkıntı olmadı. Bu eylemi, kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar devam ettireceğiz.''
Çankırı
Çankırı'da da Memur-Sen'e bağlı sendika üyeleri, iş yerlerinde serbest kıyafetle hizmet veriyor.
Dumlupınar İlkokulu'nda görevli sendika üyesi erkek öğretmenler kravatsız, bazı kadın öğretmenler de başörtülü olarak okula geldi.
Memur-Sen Çankırı Temsilcisi Ali Solak, Çankırı genelinde kampanyaya katılımın oldukça yoğun olduğunu ve amaçlarına ulaşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.
AA