Sosyal(siz) Medya Kısıtlaması

Gündelik yaşamımızın her anın sirayet etmiş olan akıllı iletişim cihazlar sebebiyle bir çoğumuz sosyal medya uygulamalarını kullanıyoruz. Türkiye’de 57 milyon kullanıcıya sahip olan bir sosyal medya platformu yasal sorumluluklarını yerine getirmediği ve keyfi olarak paylaşımları sildiği için devlet eliyle erişime kapatıldı.

Bizlerin bilgileri ve paylaşımları ile dev bir güç haline gelen bu devasa sosyal medya uygulamaları ve şirketleri zamanla ilk ortaya çıktıkları ve yasalarına tabii oldukları ülkelerin birer siyasi temsilcileri gibi davranarak hoşlarına gitmeyen, beğenmedikleri ve kirli çıkarlarına hizmet etmeyen birçok paylaşıma ve içeriğe engel koyduklarını gördük.

Oysa her fırsatta özgürlüğü savunan Batılı ülkeler ve onların oluşumları olan bu sosyal medya uygulamaları nedense konu Müslümanlarla ilgili herhangi bir paylaşım olunca her türlü fikri özgürlüğü unutuyorlar.

Hemen hemen günlük yaptığımız birçok aktiviteyi ve düşüncelerimizi yansıtan görselleri paylaştığımız bu sosyal medya uygulaması bir haftadır hayatımızda yok. Durum bu şekilde olunca hayatımızı idame ettirirken herhangi bir eksikliğe sebep oldu mu? Tabi ki de hayır.

Kendi açımdan düşündüğümde hiçbir eksikliğe sebep olmadı aksine bu uygulamayı kullandığım süre boyunca harcamış olduğum vakti kitap okuyarak ve çocuklarımla ilgilenerek değerlendirdim.

Peki her türlü bilgilerimizden ve yaşantımızdan haberdar olan bu sosyal medya uygulamalarını kullanmazsak hayatımız mı duruyor? Veya hayatımız keyifsiz hale mi geliyor? Tabi ki de hayır.

Tam aksine bizlerin yaşamına sirayet eden bu hadise sebebiyle aslında sosyal medya uygulamalarının hayatımızın en değerli ve güzel anlarını nasıl esir aldığını görme fırsatım da oldu. İçinde yaşadığımız hadiselerin güzelliklerini ve anlamlarını tam anlamıyla irdelemeden ve anlamadan sadece bu uygulamalara yüklemek için yaşadığımızın farkına vardım.

Diğer bir değişiklik ise sadece bu uygulamalar vesilesi ile tanışmış olduğum ve yaşamından paylaşmış olduğu görseller sayesinde haberdar olduğum birçok insanın aslında gerçek manada hayatımda, sosyal yaşantımda ve iş yaşantımda yanımda olmadığını görme fırsatım oldu. Gerçek yaşamda sosyal ilişki içerisinde bulunmadığım birçok kişinin sosyal medya varlığının hayatımda önemsiz olduğunu gördüm.

Bu kısıtlama sebebiyle boşa harcamış olduğum zamanın ne kadar değerli olduğunu daha iyi anladım.

Her manada bizlere renkli gözüken ama içeriği ve amacını tam olarak çözemediğimiz bu sosyal medya uygulamalarına kendimizi, ailemizi ve sevdiklerimizi hapsetmeyelim.

Kalın sağlıcakla…

Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum