Milli Eğitim Bakanlığı 'doğru İslam' için imza attı
En kötü cehalet, eğitimle, yanlış bilgiyle elde edilen cehalettir. Onun için bütün alanlarda olduğu gibi, dini bilgi alanında da çok ciddi bir kirlenme söz konusu
Risale Haber-Haber Merkezi
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamak amacıyla kurulan ‘Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformunda Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarının da olması yönünde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tüm yazılı ve görsel yayınları, Bakanlığın sosyal eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) dâhil edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımlarıyla gerçekleşen imza töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Eğitim Bilişim Ağını, eğitimin geleceğe açılan kapısı olarak nitelendirerek, “Eğitim Bilişim Ağı, eğitimin geleceğe açılan kapısıdır. Bu çalışmadan sadece öğrenciler değil, millet olarak herkes istifade edecek. Bu güzel çalışmaya Diyanet İşleri Başkanlığının da dâhil edilmesinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Bilgiye ulaşmanın artık çok kolay olduğunu ancak günümüzde bilginin kirlendiğini ve insanlığın doğru bilgiye olan ihtiyacını kaydeden Başkan Görmez, şunları söyledi;
“İnsanlığın doğru bilgiye ihtiyacı var…”
Eskiden bilgiye ulaşmanın güç olduğu zamanlarda, bilgi güç idi. Fakat bilgiye ulaşmak kolaylaştıkça bilgi güç olmaktan çıkıyor bazen bilakis güçlüklere yol açıyor. En kötü cehalet, eğitimle, yanlış bilgiyle elde edilen cehalettir. Onun için bütün alanlarda olduğu gibi, dini bilgi alanında da çok ciddi bir kirlenme söz konusudur. Dini bilgi alanında artık sıradan malumata değil, bütün süzgeçlerden geçmiş, metedolojik bir yaklaşımla ele alınmış, eleştirel bir gözle gözden geçirilmiş, özellikle Kur'an-ı Kerim ve sahih sünnet ışığında gözden geçirilmiş bilgiye hem toplumumuzun hem de insanlığın çokça ihtiyacı var. Onun için bilhassa Diyanet İşleri Başkanlığımızın çeşitli komisyonlar marifetiyle İlahiyat Fakültelerine yazdırdığı ve sonra yine komisyonlar marifetiyle birtakım süzgeçler geçirerek topluma takdim ettiği bu yayınların özellikle EBA projesi içinde yer almış olmasından büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.
Başkan Görmez, gençler, çocuklar, engelliler için hazırlanan eserlerin yanı sıra sadece İslam Ansiklopedisinin dahi öğrencilerin kolay ulaşabileceği bir yerde takdim edilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Milli Eğitim Bakanı Avcı ise, imza töreninde yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının milli kültüre ve maarife yaptığı katkıların kamuoyu tarafından takdir edildiğini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın bugüne kadar milli kültürümüze, irfanımıza, marifimize yaptığı katkıları zaten kamuoyu biliyor ve takdir ediyor. Ama bugün bu büyük birikimi, bu zenginliği Milli Eğitim Bakanlığının eğitim bilişim ağıyla paylaşma âli cenaplığını gösterdiği için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının EBA’ya katkısından dolayı teşekkürlerini yineleyen Bakan Avcı, imza töreninde yaptığı konuşmasına şöyle devam etti;
“Diyanet’in engellilere yönelik çalışmalarından dolayı müteşekkiriz…”
Bugün Diyanet İşleri Başkanlığımızın seçkin külliyatını da, EBA bünyesinde halkımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hizmetine sunarak bu kapsamı daha da genişletmiş oluyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolle, sizlerin eğitim bilişim ağına yapacağınız katkılar için değil ayrıca diğer çalışmalar sebebiyle marifimize yaptığınız katkılar sebebiyle de, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle, görme, işitme engellerimize yönelik Diyanet İşleri Başkanlığımızın son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar vesilesiyle müteşekkiriz. Braille alfabesiyle hazırlanmış olan meal, tefsir, dini bilgiler kitapları, işitme engelliler için hazırlanan işaret dili sözlüğü için teşekkür ediyoruz. Bunların bizim engelli okullarımızda ne büyük bir ihtiyacı karşıladığını kamuoyu bilmiyor olabilir. Ama biz bu sıkıntıların farkındayız. Dolayısıyla bu yaptığınız katkıların bizim için değerini teşekkürle ifade edecek durumda değiliz.
İmzalanan protokolle EBA'nın daha da zenginleşeceğini belirten Bakan Avcı, üye sayısının Diyanet İşleri mensuplarının katkılarıyla daha da artacağını ifade etti. EBA'ya üye olan öğretmen ve öğrencilerin sadece sistemdeki malzemenin tüketicisi olarak değil aynı zamanda malzeme katkısı yaparak da üye olduklarının altını çizen Bakan Avcı, öğretmenlerin kendi ürettikleri ders materyallerini meslektaşları ve öğrencileri ile paylaştıklarını anlattı.
Öğretmenlerin bu katkılarını görünce Türkiye genelinde 12 stüdyo kurduklarını kaydeden Bakan Avcı, "Bu stüdyolarda öğretmenlerimiz, inşallah bundan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yapan din görevlilerinin de, bu stüdyolardan istifadeyle, kendileri yeni eğitim malzemeleri üretecek durumda olacaklar. İnşallah çok bereketli, hayırlı hizmete birlikte imza atmış olacağız." diye konuştu.
Dünyanın en büyük yardımcı eğitim portalı…
Fatih Projesi'nin özünü oluşturan bir çalışma olan EBA'nın bugün itibariyle 12 milyona yaklaşan kayıtlı üyesi bulunuyor. Dünyanın en büyük yardımcı eğitim portalı olan EBA’ya isteyen herkes ücretsiz olarak "http://eba.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.