Milli Eğitim bakanlığına çağrı: Hafızlık eğitimine bir yıl yetmiyor
Hafız olmak isteyen ortaokul öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı’nca 1 yıllık eğitime ara verme hakkı yeterli olmadı.
Öğrenci velisi Mesut Dilek, “Oğlumun sınıfındaki 100 öğrenciden sadece 15’i, 1 yılda hafızlığını bitirebildi. 85 öğrencinin hafızlığı yarım kalacak” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın hafız olmak isteyen ilkokul mezunlarına tanıdığı zorunlu eğitime 1 yıl ara verme hakkı, hafızlık eğitimi için yeterli gelmeyince binlerce öğrenci hafızlığı yarıda bırakıp okula geri döndü. Hafızlığını tamamlamayı tercih eden öğrencilerin velileri ise çocuklarını zorunlu eğitime göndermedikleri için para cezasıyla karşı karşıya kaldı. Öğrenci velileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talebiyle 2015'te gerçekleştirilen Milli Eğitim Şurası'nda alınan bu sürenin 2 yıla çıkarılması yönündeki tavsiye kararının MEB tarafından bir an önce uygulanmasını istiyor.
YARIDA BIRAKTILAR
Burdur'un Bucak ilçesinde eğitim gören ortaokul öğrencisi Muhammed Dilek'in babası Mesut Dilek, oğlunun eğitim gördüğü Kur'an kursundaki öğrencilerin yaz dönemiyle birlikte 15 ay eğitim aldığını, ancak bu sürenin hafızlık için yeterli gelmediğini söyledi. Sürenin kısa olması nedeniyle kurstaki öğrencilerin yalnızca yüzde 15'inin mezun olduğunu anlatan Veli Dilek, “Bu öğrenciler de 4 aylık pekiştirme sürelerine ihtiyaç duyuyor. 15 ayda tamamlayabilen öğrenciler de pekiştirme süresini tamamlamadan okula dönüyor. Bu durum, hafızlıklarını çabuk unutmalarına neden oluyor. 1 yıllık sürenin 2 yıla çıkarılmasını istiyoruz. Çocuklarımız bu sayede daha verimli eğitim alabilecek” diye konuştu.
15 AY AZ GELİYOR
Görüştüğümüz Kur'an kursu hocaları da çocukların geldiği ilk aylarda tecvid ve Kur'an eğitimi verildiği için 4 ay sonra ezber çalışmalarına başlandığını ifade ederek, 15 ayın yetmediğini kaydetti.
Öte yandan çocukların gireceği TEOG sınavı da velilerin kafasını karıştırıyor. Bir başka öğrenci velisi Zeynep Karaman ise “Kayıt dondurma hakkı iki yıla çıkarıldıktan sonra öğrencilere TEOG sınavında başarılı olabilmeleri için takviye dersler de sağlanmalı” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen talep doğrultusunda geçen yıl Milli Eğitim Şurası'nda hafızlık için ayrılan sürenin iki yıla çıkarılması konusunda tavsiye kararı alındı. Ancak henüz bir düzenleme yapılmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Hafızlık projesi çerçevesinde 83 imam hatip ortaokulu ve 100 Kur'an kursunda 3 bin 409 öğrenci hem eğitim görüyor hem hafızlığını yapıyor.
Yeni Şafak
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.