Müftüden ailelere: Maliyetler yüksek diye evliliği zorlaştırmayın, kolaylaştırın çağrısı

Müftüden ailelere: Maliyetler yüksek diye evliliği zorlaştırmayın, kolaylaştırın çağrısı

Evlilik maliyetinin yüksek olması nedeniyle gençlerin evlenemediğini, bu durumun büyük sıkıntılara neden olduğunu belirten Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, ailelerden evliliği kolaylaştırmalarını istedi.

Evlendirme işlemlerinin kolaylaştırılması için müftülüklere verilen resmi nikah kıyma yetkisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Daha önce haftada bir kez nikah kıyarken gösterilen yoğun ilgiden ötürü nikah kıyma merasimini haftanın iki gününe çıkardıklarını aktaran Durmuş, özellikle nikâha besmeleyle ve duayla başlamalarının vatandaşları çok mutlu ettiğini vurguladı.

Şu anda karşılaştıkları en büyük problemin ise evlilik masrafları olduğuna dikkat çeken Durmuş, ailelere evlilikleri kolaylaştırmaları çağrısında bulundu.

"RESMİ NİKÂHI KIYARKEN DİNİ FORMATA DA UYGUN BİR ŞEKİLDE NİKÂHLARIMIZI KIYIYORUZ"

Vatandaşların zaman zaman resmi nikâhtan önce kendilerine müracaat ederek dini nikâh kıyma noktasında hocaları ziyaret ettiğini belirten Durmuş, "Bunu yaparken de hocalarımız zor durumda kalabiliyorlardı. Resmi nikâh olmadan dini nikâhın kıyılmaması noktasında vatandaşlarımıza ağır bir yük teşkil ediyordu. Şu anda ise resmi nikâhı kıyarken dini formata da uygun bir şekilde nikâhlarımızı kıyıyoruz ve vatandaşlarımızı da bu konuda rahatlatıyoruz." diye konuştu.

"GENÇLERİN MALİYETLERDEN DOLAYI EVLENEMEMESİ TOPLUMDA BÜYÜK SIKINTI OLUŞTURUYOR"

Ailelerden evlilik masraflarını en aza indirmelerini isteyen Durmuş, şöyle devam etti:

"Buradan anne ve babalara tavsiyelerim evlenme maliyetini düşürmeleridir. Çünkü gençlerimiz evlenme maliyetinin yüksek olması nedeniyle maalesef evlenemiyorlar. Bu da toplumda büyük sıkıntılara meydan veriyor. İl Müftülüğü olarak vatandaşlarımızdan evlenmeyi kolaylaştırmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımızın İl Müftülüğümüze nikâh kıymak için yoğun bir ilgisi var. Özellikle nikâhın besmeleyle ve duayla başlaması vatandaşı çok memnun ve mutlu oluyorlar. Bunu gördüklerinde de müftülüğümüze talepte bulunuyorlar."

ilkha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.