NASA'nın uzay aracı Güneş'in içinden geçmeye hazırlanıyor
NASA'nın Güneş'i yakından incelemek için tasarladığı uzay aracı Parker Solar Probe, Güneş'in 'içinden geçmeye' hazırlanıyor
Gelmiş geçmiş en hızlı ve Güneş'e en çok yaklaşmış uzay aracı unvanlı Parker Solar Probe, yıldızın dış atmosferi olarak da bilinen taç kürede uçarak 'Güneş'e dokunmayı' başarmıştı.
NASA şimdi uzay aracı için Güneş'in merkezine hiç olmadığı kadar yaklaşacağı bir rota çizdi.
Küçük bir araba boyutundaki uzay aracı, 24 Aralık'ta Güneş yüzeyine yaklaşık 6 milyon kilometre yaklaşacak. NASA'ya uzay aracı bu esnada yaklaşık 692.000 kilometre hızla hareket ediyor olacak.
NASA'nın heliofizik bölümünde program bilimcisi Kelly Korreck, "Eğer hayal edebilirseniz bu, Güneş'in yüzeyine giden yolun yüzde 96'sını aştığımız anlamına geliyor," dedi.
SAĞ ÇIKTIĞINA DAİR ÜÇ GÜN BEKLENECEK
Dünya'daki kontrolörler bu manevra sırasında uzay aracıyla iletişim kuramayacak. NASA, Parker Solar Probe'un Güneş'le buluşmasından sağ çıktığına dair bir sinyal alabilmek için yaklaşık üç gün beklemek zorunda kalacak.
Uzay ajansı, yakın temastan ilk görüntülerin muhtemelen ocak ayı içinde Dünya'ya iletileceğini bildirdi.
Korreck, aracın muhtemelen Güneş plazmalarının arasından geçeceğini ve hatta yıldızın aktif bölgelerine dalabileceğini belirtiyor.
Uzay aracı, Güneş'in gizemlerini keşfetme amacıyla, "Touch the Sun (Güneş'e Dokun)" adı verilen görev kapsamında 2018'de fırlatılmıştı.
Daha fırlatıldığı yıl "Güneş'e en çok yaklaşan yapay cisim" unvanını alan araç, Güneş'in korona diye bilinen atmosferinin daha önce keşfedilmeyen kısımlarını araştırıyor.
euronews
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.