Kur'an kurslarına bu çifte standart neden?

Kur'an kurslarına bu çifte standart neden?

Din-Bir-Sen Başkanı Şenocak, 'Birçok veli çocuğunu bale, dans, müzik gibi kurslara yasaksız götürürken başka veli çocuğunu Kur’ân kursuna niçin götüremez? Bu çifte standart neden?' dedi

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lüfti Şenocak, birçok velinin çocuğunu 5 yaşından itibaren bale, dans, müzik gibi kurslara yasaksız ve çekinmeden götürdüğünü belirterek, ‘’Başka veli çocuğunu Kur’ân kursuna niçin getiremez? Bu inat, bu çifte standart neden? Devlet bunu dayatamaz. Dayatırsa Anayasaya aykırı davranmış olur’’ dedi.

Şenocak, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yaz Kur’ân kurslarına devam edebilmek için ilköğretim 5. sınıfı bitirme şartı aranmasıyla ilgili ‘’Bu yasak Anayasaya aykırıdır’’ sözleriyle milletin hissiyatına tercüman olduğunu belirtti. Din eğitiminin temel bir hak olduğunu ifade eden Şenocak, Kur’ân eğitimine yaş sınırlaması getirilmesinin, Anayasa’nın 24. maddesiyle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ‘’açıkça aykırı olduğunu’’ kaydetti. Toplumdaki sosyal tahribatı, din eğitimine getirilen yasaklamaların arttırdığını belirten Şenocak, ‘’Yeni kuşakların yeterli derecede din eğitimi almamaları toplumdaki suç işleme oranlarının artmasında etkili olmuştur’’ diye konuştu. Birçok velinin çocuğunu 5 yaşından itibaren bale, dans, müzik gibi kurslara yasaksız ve çekinmeden götürdüğünü belirten Şenocak, ‘’Başka veli çocuğunu Kur’ân kursuna niçin getiremez? Bu inat, bu çifte standart neden? Devlet bunu dayatamaz. Dayatırsa Anayasaya aykırı davranmış olur’’ ifadelerini kullandı. Şenocak, ilköğretim dördüncü sınıfa geçen öğrencilerin yaz Kur’ân kurslarında kayıtlı olmasının sağlanmasını, Kur’ân kurslarının kurum dışı müfettişlerce denetlenmemesini, sözleşmeli görev yapan yaz Kur’ân kursu öğreticilerine de ek ders ücreti verilmesini, kurs açmak için gerekli olan 15 öğrenci sınırlamasının kaldırılmasını istedi.

Yeni Asya