Süleymaniye'de çocuk sesleri yankılanıyor
Süleymaniye Camisi'nde devam eden mukabele geleneği, çocuk hafızların da katılımıyla sürdürülüyor
Osmanlı Devleti'nin ihtişamını yansıtan ve 3 yıl süren restorasyonun ardından ilk ramazanın yaşandığı Süleymaniye Camisi'nde yıllardır devam eden mukabele geleneği, çocuk hafızların da katılımıyla sürdürülüyor.
Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan, Türk-İslam mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan camide, günde 3 ayrı mukabele okunuyor. Sabah namazı öncesi caminin görevlilerin, ikindi namazı öncesi yaşları 17-18 civarında olan gençlerin, öğle namazı öncesinde de yaşları 8 ve 11 olan 2 çocuk hafızın sesi yankılanıyor.
Çocuk hafızlardan 8 yaşındaki Ömer Faruk Kılıç, 6 yaşında hafızlık eğitimi almaya başladığını ve eğitimini 1,5 yılda tamamladığını söyledi.
Babası, annesi ve dedesinin de hafız olduğunu dile getiren Kılıç, kurs hocasının verdiği eğitim ile Kur'an-ı Kerim öğrendiğini, ailesinin yardımı ve çabasıyla da hafızlık için gerekli olan ezberleri yaptığını ifade etti.
Kılıç, hafız olmanın güzel bir duygu olduğunu vurgulayarak, 'Hafızlığı, Kur'an-ı Kerim'i tekrarladığında çok kolay yapıyorsun. Büyüdüğümde Kur'an Kursu hocası olmak ve kendim gibi küçük hafızlar yetiştirmek istiyorum' diye konuştu.
11 yaşındaki hafız Muhammet Hüseyin Çöl de yaklaşık 6 yıldır Kur'an-ı Kerim eğitimi aldığını belirterek, 'Hafızlığımı da 2 yılda tamamladım. 10 yaşında hafız oldum' dedi.
Yeni Şafak