Bomba kullanmak müslümanlığın kaçıncı şartı
Reshma Memon, 11 Eylül olayından sonra müslüman olmanın ne kadar zor bir dönem olduğunu dile getirdi
Tercüme - Haber : Erşan Tartut
RİSALE HABER - Washingtonpost sitesinde yayınlanan Altmuslimah yazarı Reshma Memon'un "11 Eylül'den sonra Müslüman olmak" yazısı saldırıdan sonra müslümanların nasıl zorluklara maruz kaldığını gözler önüne serdi.
Memon, müslümanlığın bir sıfatken suçlama ve bir hakaret manasına dönüşünün acı hikayesini şu cümlelerle ifade etti: "10 yıl önce, herhangi bir adamı Bronx'lu (çoğunluğu siyahilerin bulunduğu New York ta bir semt) uzun boylu, Müslüman diye tanıtabilirdiniz, kimse de gözlerini dikerek size bakmazdı. O günlerde " Müslüman " kelimesi sadece bir sıfat idi. Bugün bir kelime bir aşağılama, bir suçlama ve bir hakaret manası taşıyor."
DİN GÜNDEMLERİ POLİTİK TERÖRİSTLERİN ESERİ
Memon, saldırıdan sonra oluşturulan yapay gündemin dünyanın en büyük ikinci dini olan İslam'a dayandırıldığını ve bir çok Amerikalı'nın gerçeği araştırmadan kabullendiğinin yanlış olduğunu belirterek şöyle diyor:
"11 Eylül olayından dolayı hala İslam'a saldırılar acımazsızca devam ediyor. Ama en önemlisi, biz Amerikalılar, işin kolayına kaçıp o olayın nedenini basit bir şekilde cevaplıyoruz : "İSLAM". Düşünce şapkalarımızı çıkardık, bir kenara astık ve çok basit bir şekilde o korkunç, kanlı günde o uçakları gönderenin dünyanın ikinci büyük dini( İslam) olduğunu kabullendik. Hiç araştırmadık, acaba bu uçakları gerçekten kaçıran din (İslam) miydi ? Ya da bu din gündemleri politik, ekonomik ve kişisel olan teröristler tarafından mı yönetiliyor? Gerçekten de kimse derinlemesine bir analiz ihtiyacı duymadı. Acaba bu insanları bu amaçla motive eden kimdi ? Aramız da onların isimlerini bile hatırlayan var mı ?
Her patlamada Müslüman korkusu
Hemen hemen neredeyse, bir patlama olduğunda, muhabirin ağzından çıkan ilk kelimeler :" Evet, patlamanın sorumlusu bir Müslüman mı henüz bilmiyoruz, ama kaynaklar bize bunu gözardı etmememizi söylüyor."
Oğlumun gördüğü gerçeği Amerika göremiyor
İnsanlar kendi aralarında, " Neden bizden nefret ediyorlar ?" diyor. Evet, oğlumda aynı soruyu bana sordu : " Neden Amerikalı arkadaşlarım benden nefret ediyor?" Cevaben 11 Eylül'ü anlattığım zaman, " Bunun basmakalıp bir yargı olduğunu anlamıyorlar mı ? Biz terörist değiliz. " Her nasılsa, 11 yaşında herşey basit görünüyor.
Hiç bina uçurmadım, ben dindar değil miyim?
Ben Müslümanım, dinimin beş temel emrini yerine getirmeye çalışıyorum. Allah'a inanıyorum. ( Hz. Adem, Hz. İbrahim, Hz. İsa, Hz. Musa'nın inandığı aynı tek İlah) Günde beş defa namaz kılıyorum. Ramazan da orucumu tutuyorum. Gelirimin yüzde 2.5'ini (kırkda bir) her yıl bir hayır kurumuna bağışlıyorum. Hac görevimi yerine getirdim.
Şimdiye kadar hiç bina havaya uçurmadım. Şimdi Bu benim yeterince dindar olmadığım anlamına mı geliyor ?"
Memon, bir müslüman olarak terörist saldırılarda bir hristiyan kadar tehlikede olduğunu ve 11 eylül saldırısında da bir Amerikalı kadar acı çektiğini şöyle dile getirdi:
"Bende Amerikalıyım, Washington'da doğdum ve kenar mahallelerde büyüdüm. bir terörist tarafından ailemin havaya uçurulma olasılığı tamamiyle sizinki ile aynı oranda. 10 yıl önce, ülkemde o dayanılmaz katliam olduğunda bende sizin gibi ağladım, yas tuttum içim kan ağladı. Bende sizin gibi şaşkın bir şekilde sağa sola koşturdum,sevdiklerimi sayıp yanıma aldım. Ve yine sizin gibi, bu sevdiğim topraklara bir daha böyle bir saldırı olacak mı diye korkuyorum."
Pardon arabanızda bomba var mı?
Park yerindeki arabamda Kur'an bırakmaya korkuyorum. Artık yolculuk yapmayı da istemiyorum. Çünkü Karayiplere uçarken, olur olmaz beş defa durduruldum. Bir defasında Wasginhton Polisi beni durdurup " Arabanız da bomba var mı ? dedi.
Müslümanlığa ait simgelerin artık uyarı levhalarına yasaklı girmesi bile olayın vehametini ortaya koyuyor. " Başörtülüler giremez. " gibi...
www.risalehaber.com