Kalkınmanın şartı iş ve meslek ahlâkı

Kalkınmanın şartı iş ve meslek ahlâkı

İGİAD tarafından verilen “Girişimcilik Ödülü” sahiplerini buldu. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine

İGİAD tarafından verilen “Girişimcilik Ödülü” sahiplerini buldu. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine iş dünyasından, siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından, üniversitelerden ve medya kuruluşlarından temsilciler katıldı. Törene; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da katıldı. Kokteyl ile başlayan program, girişimcilik serüveninin anlatıldığı kısa bir film gösterimi ile devam etti.

İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan konuklara hitaben bir selamlama konuşması yaptı. Sözlerine deprem felaketi ile yaşadığı üzüntüyü ve taziyelerini bildirerek başlayan Şükrü Alkan, deprem felaketinde ortaya çıkan tablodan hareketle bir defa daha iş ve meslek ahlakının ne kadar önemli olduğunu işaret etti. Alkan, her bir iş yapan insanın iş ahlakını ilke edinmesi gerektiğini vurguladı. Yıkımın nedenini iş ve meslek ahlakından yoksun zihniyete bağlayan Alkan, “Enkaz altında insanlarımızla birlikte iş ahlakı da kalmıştır” dedi.

Maltepe Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Nazif Gürdoğan da girişimcilik kültürüne dair önemli mesajlar verdi. Girişimcileri modern dünyanın simyacılarına benzeten Gürdoğan, “Girişimcilik iki günü bir olmamaktır” dedi. 21. yüzyılda artık orduların döneminin kapandığını dile getiren Gürdoğan, 21. Yüzyılın girişimcilerin yüzyılı olacağını söyledi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ise İGİAD’ın ortaya koyduğu gayretleri takdir ile karşıladıklarını söyledi ve İGİAD yönetimine teşekkür etti.  Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ise ödül töreninde yaptığı konuşmada; işini doğru yapan girişimcileri kutladığını söyledi. Son yaşanan küresel krizin sadece ekonomik kriz olmadığını, aynı zamanda bir ahlak ve yozlaşma krizi olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı, “Türkiye tarihinde siyasal, ekonomik ve sosyal krizler girişimciliğin gelişmesine ket vurmuştur” dedi.

Yeni Akit