O ülkeden nostaljik hamle. Daktilo'ya geri döndüler!

O ülkeden nostaljik hamle. Daktilo'ya geri döndüler!

O ülke yetkilileri, Sanal ortamdaki olası saldırıları önlemek üzere istihbarat kuruluşları dahil olmak üzere sıradan daktiloyla tutanak hazırlama tarzına geri dönüldüğünü söyledi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, vatandaşlara ait bilgilerin yer aldığı veri tabanlarından sızıntı tespit edildiğini açıkladı ve sanal ortamdaki olası saldırıları önlemek üzere istihbarat kuruluşları dahil olmak üzere sıradan daktiloyla tutanak hazırlama tarzına geri dönüldüğünü söyledi.
 

Başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından açıklama yapan Plevneliev, "Bulgaristan sürekli olarak sanal saldırılarına maruz kalıyor. Bu tehditler uluslararası terör örgütlerinden geliyor, milli güvenlik savunmamız buna karşılık veriyor ve vermelidir." dedi.
 

Başlıca tehditlerin suç örgütleri, uluslararası terör örgütleri ve teröre dayalı rejimlerden geldiğini belirten Plevneliev, saldırı düzenlenen yerler arasında "kritik altyapı tesisleri, bankalar, havaalanları ve devlet ile özel kurumların" olduğunu ifade etti.

Vatandaşlara ait bilgilerin yer aldığı veri tabanlarından sızıntı tespit edildiğini itiraf eden Plevneliev, bazı sanal saldırılarda var olan internet sayfalarının içeriğinin yerine sahte içerik yerleştirildiğini, yapılan sanal saldırıların amacının yerel ve yabancı şirketleri finansal zarara uğratmak olduğunu ileri sürdü.

"Hiç kimse çıkıp da 'ben güvendeyim' diyemez"

Başbakan Boyko Borisov ise MGK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, çağımızın sanal tehditleri karşısında başlıca istihbarat kuruluşlarının çalışma tarzlarını gözden geçirdiklerini söyledi.

"Kendi başımıza güvenlik sistemlerimizi savunmak zorundayız." diyen şöyle devam etti:

"Büyük istihbarat kuruluşları dahi, sanal ortamındaki olası saldırıları önlemek üzere, sıradan daktiloyla tutanak hazırlama tarzına geri döndü. Bu alanda hiç kimse çıkıp da 'ben güvendeyim' diyemez."

Bilgi Hırsızlığı Türkiye'nin de Gündeminde...

Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesi, 49 milyon 611 bin 709 Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerini internete sızdırmış ve veriler online olarak sorgulamaya açılmıştı.

Associated Press haber ajansı sızan bilgilerin doğruluğunu, 10 TC kimlik numarasını kontrol ederek kısmen teyit edebildiğini duyurmuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın  50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin haberler üzerine bu konuda adli ve idari çalışma yürütüldüğünü kaydetmesinin...

İnternete yüklenen 6.6 GB'lık veride, 49 milyon 611 bin 709 Türk vatandaşının TC kimlik numarası, ad-soyad, anne- baba adı, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri ve açık adres gibi kimlik bilgileri yer alıyor.


onedio

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.