Öğretmen akademisi geliyor!
Öğretmenlere bilgi ve becerilerini güncelleme imkanı sağlayacak olan akademi sistemi başlatılacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ana hatlarıyla açıkladığı “Seçim Beyannamesi”nin satır aralarında önemli adımların işareti yer aldı. AK Parti hükümeti, üniversitelerin üç dönem olması, öğretmenlerin bilgi ve becerilerini güncellemelerini sağlayacak “Öğretmen Akademisi” sistemi başlatılacak. Buna göre, her türdeki liselerde, 9'uncu ve 10'uncu sınıflarda, “temel yetkinliklerin kazandırılması”na yönelik ortak programlar olacak. 11'inci ve 12'nci sınıflar ise öğrencinin devam etmek istediği yükseköğretim programına geçiş için hazırlık yapmasını sağlayacak veya bir mesleğe hazırlayacak derslerden oluşan modüller halinde düzenlenecek.
Öğrencilerin üniversiteye giriş sistemi de revize edilecek. Öğrencilerin performansını dikkate alan, sınav stresini en aza indirecek formül hayata geçirilecek. Bu kapsamda, yüksek öğretime giriş sınavı (YGS) aynı yıl içinde birden fazla yapılacak. Üniversitelerde özerkliği odağa alan yeni bir yasa çıkarılması planlanıyor.Yeni dönemde üniversitelerin ihtisaslaşması hedefleniyor. Uygulamalı eğitimler yaygınlaştırılarak “okul-iş” konsepti güçlendirilecek. Üniversitelerde 1 dönem uygulamalı, 2 dönem akademik eğitimi içeren üç dönem uygulamaları yaygınlaştırılacak.
İlk ve orta dereceli okullarda “ikili öğretim”e son verilerek “tam gün öğretim”e geçiş planlanıyor. “Eğitim Kalite Endeksi” de oluşturulacak. Sınıf, okul türü, ilçe, il ve bölgeler düzeyinde “Türkiye'nin eğitim kalite haritası” ortaya çıkarılacak. Okul türleri ve bölgeler arası başarı farklılıklarının azaltılması hedefleniyor.
Yeni dönemde, öğrencilerin, ikametlerine en yakın okullardan birinde öğrenim görmesi için gerekli altyapı oluşturulacak. “En iyi okul, eve en yakın okuldur” ilkesinin hayata geçirilecek. Özel yetenekli öğrencilere, özel programlar ve alternatif okul modeli öngörülüyor.
Öğretmenlik için yeni yapı öngeren hükümet “Öğretmen Akamedisi” sistemini devreye sokacak. Atılacak bazı adımlar şunlar: KPSS'de bütün alanlardaki öğretmen adayları için “alan sınavı” yapılacak. Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi'yle öğretmen genel ve alan yeterlilikleri belirlenecek. Öğretmenlerin bilgi ve becerilerini güncellemelerini sağlayacak “Öğretmen Akademisi” sistemi başlatılacak. Eğitim fakülteleri, “bölüm”, “ana bilim dalı” ve “öğretmenlik genel ve alan yeterlilikleri”yle ilişkilendirilmiş bir şekilde yeniden yapılandırılacak.
Türkiye
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.