Okulda başarı için teknolojiyi azaltmak gerekiyor
Ekonomik İşbirliği ve Geliştirme Örgütü tarafından yapılan araştırmalarda teknolojinin en az kullanıldığı Asya ülkelerinde okul başarısının arttığı görüldü
Paris merkezli 34 ülkenin üye olduğu Ekonomik İşbirliği ve Geliştirme Örgütü'nün (OECD) tarafından gerçekleştirilen uluslararası araştırma sonuçlarında, daha fazla teknoloji kullanılan okullarda öğrencilerin başarılarının artmadığı, aksine düştüğü ortaya çıktı.
OECD, Türkiye dahil 70'ten fazla ülkede yapılan uluslararası testlerde teknoloji kullanımının etkisini araştırdı. Sonuçlar, bilgi ve iletişim teknolojisine büyük yatırım yapan eğitim sistemlerinde "gözle görülür bir gelişme kaydedilmediğini" ortaya koydu.
Uluslararası testlerde en başarılı olan Asya eğitim sisteminde çok az teknoloji kullanıldığına da dikkat çekildi. Güney Kore ve Çin gibi daha az bilgisayar kullanılan eğitim sistemlerinde başarı oranının çok daha yüksek olduğu gözlemleniyor.
Araştırma sonuçlarına göre bilgisayarı sıklıkla kullanan okullar, uluslararası testlerde en kötü sonuçları aldı. Bilgisayarı haftada 1 ya da 2 kez kullanan okullar ise sıklıkla kullananlara kıyasla "daha iyi sonuçlar alıyor".
Schleicher, aradaki sosyo-ekonomik farkın kapatılmasında iyi bir okuma ve matematik bilgisinin, teknolojiye erişimden daha etkili olduğunu söyledi. Sınıftaki teknolojinin ilgiyi dağıttığını kaydeden Schleicher, öğrencilerin ev ödevlerinde internetten buldukları bilgileri "kopyalayıp yapıştırdıklarına" dikkat çekti.
En çok teknoloji kullanan ülkeler arasında Avustralya, Yeni Zelanda ve İsveç'teki öğrencilerin okuma performanslarında "önemli düşüşler yaşandığı" görüldü. İspanya, Norveç ve Danimarka'daki öğrencilerin test sonuçlarında ise "ilerleme kaydetmedikleri" gözlemlendi. Okullarda daha az teknoloji kullanan Güney Kore, Şangay, Hong Kong ve Japonya'daki öğrencilerin ise uluslararası testlerde en başarılı oldukları kaydedildi.
Dünya Bülteni
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.