Okuma yazmayı 86 yaşında öğrendi

Okuma yazmayı 86 yaşında öğrendi

Osmaniye'de yaşayan 86 yaşındaki Ayşe Aydoğan, çocukluk hayalini yıllar sonra gerçekleştirdi. Okuma fırsatı bulamayan Aydoğan, yıllar sonra "öğrenmenin yaşı yok" diyerek azmi sayesinde gittiği yaşam merkezinde okuma yazmayı öğrendi

Osmaniye’de yaşayan 86 yaşındaki Ayşe Aydoğan, babasının okula göndermemesi nedeniyle küçük yaşta okuma yazma öğrenemedi. Ancak, yıllar sonra azmi sayesinde bu hayalini gerçekleştirdi.

Eşini iki yıl önce kaybeden ve 6 çocuk annesi olan Aydoğan, evinde tek başına yaşamaya başladıktan sonra yalnızlığını unutmak amacıyla Osmaniye’deki Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezine gitmeye karar verdi.

Merkezde el işleri ve çeşitli etkinliklerle sosyal hayata yeniden adapte olan Aydoğan, en büyük eksikliğinin okuma yazma bilmemek olduğunu fark etti. Bu durumun merkezdeki diğer kişilerle iletişim kurmasını zorlaştırması, yıllar önce yarım kalan hayalini tekrar canlandırdı.

"ÖĞRENMENİN YAŞI YOK"

Ayşe Aydoğan, çocukluğunda babasının okula göndermemesi nedeniyle içten içe hep okuma yazma öğrenme arzusunu taşıyordu. İlerlemiş yaşına rağmen "öğrenmenin yaşı yok" diyerek merkezdeki yetkililerden yardım istedi, okuma yazma öğrenmeye başladı. Azmi ve okuma hırsı sayesinde 3 ay gibi bir sürede okuma yazmayı öğrendi.

Bu süreçte gösterdiği azim ve kararlılıkla dikkat çeken Aydoğan, yıllardır içinde ukde kalan bu isteğini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

"BİR KIŞIN İÇİNDE OKUMA YAZMAYI ÖĞRENDİM"

Aydoğan, merkezdeki arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirerek, yaşama sevincini yeniden bulduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Evimden alıyorlar geride buraya bırakıyorlar. Buraya geldim, bana okuma yazma öğretmelerini istedim. Fatih beyden ders aldım. Bir kışın içinde okuma yazmayı öğrendim. Telefonumla konuşabiliyorum. Önceden görüşemiyordum, şimdi telefonumla arkadaşlarımla sohbet ediyorum konuşuyorum, istediğim yeri arayabiliyorum, evlatlarımı arıyorum onlarla sohbet ediyorum. Mutluyum, buradakiler de benim evlatlarım sayılır. Evlatlarım gibi beni sayıyorlar bende kendilerini çok seviyorum."

OSMANİYE VALİSİ YILMAZ, AYŞE NİNEYİ ZİYARET ETTİ

Ayşe Aydoğan’ın bu azim dolu hikayesi, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz’ın da dikkatini çekti.

Vali Yılmaz, Aydoğan’ı ziyaret ederek onunla sohbet etti ve bu örnek azmi nedeniyle Aydoğan’ı tebrik etti. Vali Yılmaz, "Ayşe teyzemiz 86 yaşında okuma yazmayı öğrendi. Onun azmi ve gayreti bizlere ilham veriyor. Kendisine sağlıklı, mutlu bir hayat diliyorum" dedi.

Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi’nde hizmet veren yetkililer, Aydoğan’ın merkezdeki herkesin sevgisini kazandığını, motivasyon kaynağı olduğunu ve her zaman aktif olarak etkinliklere katıldığını söyledi.

trt

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum