Ömer Döngeloğlu: Ne zaman Risale-i Nur okusam çok açık bir şekilde imanım arttı
İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu'nu, vefatının birinci yıldönümünde rahmetle anıyoruz
İbrahim Mert-RİSALEHABER
Geçtiğimiz yıl koronavirüse yakalanan Döngeloğlu, bu hastalıktan kurtulamayarak Hakkın rahmetine kavuşmuştu.
Televizyonlarda yaptığı programlarda inananların sevgisini kazanan Döngeloğlu, Risale-i Nur'a olan ilgisi ile de biliniyordu.
Döngeloğlu, geçtiğimiz yıllarda İstanbul Başakşehir’de bulunan Nur Vakfı’nın Risale-i Nur dersanesinde sohbete katılmış ve “Risale-i Nur öyle büyük bir ilim hazinesi ki, bir yere çekilip beş yıl sürekli Risale-i Nur okumak istiyorum” demişti.
Risale-i Nur’u iki yıldır okumaya çalışıyorum
Peygamber Efendimizin (asm) hayatını anlatan siyer konusunda uzman olan Ömer Döngeloğlu, Mehmed Paksu, Dursun Ali Erzincanlı ile birlikte Risale-i Nur dersine katılmıştı.
Bediüzzaman Hazretlerinin ilk dönem eserlerinden Şuaat’tan Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ahlâkın her dalında zirve olduğu belirtilen kısmı okuyan Paksu, Ömer Döngeloğlu’ndan yer yer açıklama yapmasını istemişti.
Okunan bölüme hayran olan ve Risale-i Nur’u iki yıldır okumaya çalıştığını belirten Döngeloğlu, şöyle konuşmuştu:
Ne zaman Risale-i Nur okusam çok açık bir şekilde imanım arttı
“İki yıl önce Hacda iken Küçük Sözler’i iki defa okudum. İmanım arttı. Ne zaman Risale-i Nur okusam, çok açık bir şekilde imanımın arttığını hissediyorum. Çünkü bu eserler tam da bu zamanın ihtiyacına göre yazılmış. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, Peygamber (s.a.v.)’in hayatını kendine rehber edinmiş, onu model almış. Çok farklı tefsirler ve irşad kitapları okudum. Fakat Risale-i Nur bambaşka. Bu asrın insanının imanla ilgili bütün ihtiyaçlarına cevap veriyor.
Ömer Döngeloğlu'nun izleyicilere Risale-i Nur'dan verdiği ödev
Risale-i Nur herhangi bir cemaatin kitabı değil, bütün İslâm âleminin, hatta insanlığın ihtiyacı olan kitaplar
“Keşke zarurî işlerimiz ve konferanslarımız olmasa, büyük bir ilim hazinesi olan Risale-i Nur’u bir yere çekilip beş yıl sürekli okumak isterdim. Çünkü bu eserler herhangi bir cemaatin kitabı değil, bütün İslâm âleminin, hatta insanlığın ihtiyacı olan kitaplardır.”
30 yıldır siyer okuyorum vallahi böyle bir tarif görmedim
Daha önce 19. Mektup’ta bulunan, “Bu Parça Altın ve Elmasla Yazılsa Liyakati Var” başlıklı bölümü de okuduğunu belirten Ömer Döngeloğlu, bunun “muhteşem bir el tarifi olduğunu” belirterek, “30 yıldır siyer okuyorum, vallahi böyle bir el tarifi görmedim. Bu ne muazzam bir el tarifi” demişti.
Program sonunda hatıra fotoğrafı çekilmişti.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.