Risale-i Nur yetiştirseydik canlı bomba olmayabilirdi
Bursa'daki anma programının konusu: Gençlik
İbrahim Mert'in haberi:
RİSALEHABER-BURSA
Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 56. vefat yıldönümü Bursa'da yad edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Vakfı, İttihad Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen programların ikincisi "Gençlik" başlığı altında gerçekleştirildl.
Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen panel Adnan Damar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit'in yaptığı panelde ilk konuşmayı Yavuz Bahadıroğlu yaptı.
ESERLERİNE YÖNELME ZAMANI
Günümüzde tüm teorilerin iflasının yaşandığını belirten Bahadıroğlu, "Çünkü bunlarda Allah yoktu. Bediüzzaman bu reçetelerin yanlış yazıldığını söyledi, frenkleri taklide çalışmayın dedi ama mükafat olarak zindana atıldı. Bu insanı insanı anmak yetmez. Eserlerine yönelmek, yeni hayat tarzımızı öngören eserlerine yönelmek zamanıdır" dedi.
Bediüzzaman Hazretlerinin bütün dünya gençlerini evladı olarak tanımladığına dikkat çeken Bahadıroğlu, "Onlar için şefkat manzumesi ve rehber yazdı. Kur'an ahkamı inkar ediliyordu birinin bunu düzeltmesi lazımdı. Onun için gençler tarafından özümsenmesi lazım. Bu etki kırılsın diye iftiralar atıldı. Bu kadar etkin bir adamı susturamadıkları için mezarını kaybettiler. Bir mezarı bile yok diye onu unutacak sütsüzlerden değiliz" şeklinde konuştu.
EVLENMEDİ AMA BÜTÜN GENÇLERİ EVLADIM DİYE SAHİPLENDİ
Vahbi Vakkasoğlu da Bediüzzaman Hazretlerinin Müslümanların ruh öncüsü olarak tanımladı. Bediüzzaman Hazretlerini evlenmediğini ifade eden Vakkasoğlu, "Evlenmedi ama bütün gençleri sahiplendi. Yangınları gördü, "içinde evladım yanıyor" dedi ve manevi bir itfayeci gibi söndürmeye koştu" dedi.
Bediüzzaman Hazretlerinin "nezihane, nazikane ve kavlilleyyin" ile konuştuğunu vurgulayan Vakkasoğlu, "Bakın bu şekilde konuşursak öncelikle aile hayatımız cennet bahçesi, sevgi bahçesi olur. İnsanlara daha faydalı oluruz. Mesela sınıf arkadaşınız inancını kaybetmişse onunla kuracağınız irtibat ebedi hayatını kurtarmaya vesile olabilir" şeklinde konuştu.
CANLI BOMBAYA ULAŞSAYDIK KEŞKE
Panelin son konuşmacısı Harun Serkan Aktaş da Uhuvvet Risalesi'nin önemine dikkat çekti. Bu eserlerin öncelikle kendi nefislerimiz için okunması gerektiğine işaret eden Aktaş, "Başkası için okunduğu zaman faydası etkisi çok olmuyor. Önce kendimizi için okuyacağız sonra da başkasına ulaştıracağız. Terbiye eden biz değiliz imandır" dedi.
Gençlerin hizmet etmesi için büyük sebeplerin olduğunu söyleyen Aktaş, "Balıkesir Üniversitesi'nde okuyan bombacı kız Ankara'da canlı bomba olarak kendini patlattı ve 35 insanımızı öldürdü. Ona ulaşıp iman ve Kur'an hakikatlerini anlatabilseydik, Risale-i Nur'u ulaştırabilseydik belki terörist olmayacaktı" şeklinde konuşarak aynı durumdaki bir çok gence ulaşıldığını ve bir çoğunun kötü fikirlerden kurtulduğunu belirtti. Sosyal medyanın Risale-i Nur hizmeti için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Aktaş, "bazen bir vecize kısa bir video bile hayatları değiştirmeye vesile olabiliyor" dedi.
Üniversite gençliğinin büyük ilgi gösterdiği program plaket merasimiyle sona erdi.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.