Sağlık Bakanı'ndan 'Maymun Çiçeği' açıklaması: Paniğe gerek yok, salgına dönüşmez

Sağlık Bakanı'ndan 'Maymun Çiçeği' açıklaması: Paniğe gerek yok, salgına dönüşmez

Türkiye’de an itibarıyla bir vakaya rastlanmadığının altını çizen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, paniğe gerek olmadığını söyledi. Memişoğlu, "Tek tük görülebilir ama bu salgına dönüşmez" ifadelerini kullandı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldiği Anadolu Sohbetleri bulaşmasında Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“SALGINA DÖNÜŞME İHTİMALİ YOK”

Türkiye’nin sağlık alt yapısının her duruma karşı hazırlıklı olduğunu hatırlatan Bakan Mamişoğlu, şöyle konuştu:

"Korkuya ve paniğe gerek olmadığını, tedbirle planlamalarla ve yakın takiple şu andaki pozisyonumuzun devam edeceğini düşünüyorum. Virüs, yakın temasla bulaşıyor. Solunum yoluyla bulaşmayan virüs olduğu için bir salgına sebebiyet vermeyeceği, salgın olsa dahi pandeminin oluşmayacağı konusunda bir kanaat var. Tabii tek tük görülebilir ama bu salgına dönüşmez. Özellikle söylüyorum.

"Şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Hastane acillerimize gelip de ‘Ben acaba Maymun Çiçeği oldum mu?’ diye soran veya bu konuda şüphelenen insanlarımız oluyor. Testleri yapıyoruz. Sorguluyoruz. Şu ana kadar herhangi bir tanı, hem test anlamında hem muayene anlamında konulmadı. Bir tanı koyarsak kamuoyuna açıklayacağız. İnsanlar paniklemesinler, her türlü tedbiri aldık. Hastalık inşallah ülkemize gelmez. Gelirse de biz gereğini yaparız. İnsanların rahat olmasını istiyoruz.”

"İnsanlar bu konuda tedirgin olmasınlar. Semptom vermeyen bir şeyin tespit edilmesi çok zor. Türkiye'de görüldüğü zaman bu bir zafiyet olarak algılanmaması için söylüyorum. Semptom verinceye kadar hastalığı test edemeyebiliriz. Hatta testte bile edemeyebilirsiniz. Yani insan o virüs o kişi de bulunabilir. Ama siz onu test yapsanız da bir iki gün o test pozitif çıkmayabilir.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.