Said Nursi ve Başbuğ Anayasası

Said Nursi ve Başbuğ Anayasası

Star yazarı Altan'ın, "Said-i Nursi ve Başbuğ Anayasası" başlıklı bir yazısı

Risale Haber-Haber Merkezi

Star Gazetesi yazarı Mehmet Altan, "Said-i Nursi ve Başbuğ Anayasası" başlıklı bir yazısında anayasa değişikliğinden hareketle Bediüzzaman'ın vefatına değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adını “maneviyatçı” kimliği ile andığı ve en çok alkışı aldığı Said-i Nursi’nin 50. ölüm yıldönümü olduğunu belirten Altan, "Said-i Nursi’nin 50. ölüm yıldönümünde mezarı belli değil" dedi.

Bediüzzaman'ın 27 Mayıs 1960 hareketinden sonra cesedinin askerî birliklerce Halilü’r-Rahman Camisi mezarlığından Isparta’ya götürülerek bilinmeyen bir yere gömüldüğünü ifade eden Altan, "Said-i Nursî’nin ölümünden bu yana elli yıl geçmiş, onu “mezarsız” bırakan 27 Mayıs’ın ise bir iki ay sonra ellinci yıldönümü... Deli gömleğini giydiğimiz 12 Eylül Rejimi’nin de otuzuncu yılını sürmüyor muyuz? Ne değişiyor, ne değişmiyor?" şeklinde yazdı.

Zulüm anlayışının insanları emzarsız bıraktığını vurgulayan Altan, yazısını şöyle sürdürdü:

"İnsanları mezarsız bırakacak bir zulüm anlayışın bölük bölük mağdur yarattığı, askeriyenin hukuka rahatça silah çektiği ve kısmi bir anayasa değişimine bile statükonun barikat kurduğu bir manzara... Tümünün hakkından “referandum” gelir... Çünkü bu doğrudan “halk iradesi” demek..."

Mehmet Altan'ın "Said-i Nursi ve Başbuğ Anayasası" yazısı için TIKLAYINIZ