Said Nursi'nin evinde yapılan siyasete tepki

Said Nursi'nin evinde yapılan siyasete tepki

Bugüne kadar böyle bir olay yaşanmamıştı. Kim oldukları bilinmeyen ve Nur Cemaatleri tarafından tanınmayan bazı kişiler...

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 1927 yılında sürgün edildiği Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Barla köyünde kaldığı ve her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği ev bir provokosyona sahne oldu.

DALGA GEÇER GİBİ GÜLEN ŞAHISLARIN HAREKETİ TEPKİYLE KARŞILANDI

Barla'daki evi her gün yurt içi ve yurt dışından yüzlerce, hafta sonları ise binlerce kişi ziyaret ediyor. Olgunluk içinde gerçekleşen ziyaretlerde hatıra fotoğrafı çekiliyor, Kur'an tefsirinden bir bölüm okunuyor.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde ise tam tersi bir manzara yaşandı. Kim oldukları bilinmeyen ve Nur Cemaatleri tarafından tanınmayan bazı kişiler, bozkurt işareti yaparak poz verdi ve bunu sosyal medyada paylaştı. Dalga geçer gibi gülen şahısların hareketi tepkiyle karşılandı.

RİSALE-İ NUR'LA BİR İLGİSİ YOK

Barla'daki ev herkese açık. Her görüşten insan ziyaret edebiliyor. Turlar aracılığıyla gruplar halinde ziyaretler olduğu gibi, kişisel ziyaretler de yapılabiliyor. Evle ilgilenen yetkililer var ancak her an ziyaretçileri denetleyecek bir durum yok.

Son yaşanan hadisenin Bediüzzaman Said Nursi ile, Risale-i Nur ile ve Nur cemaatleriyle bir ilgisi yok.

Evle ilgilenen yetkililer ilk defa böyle bir olayın yaşandığını bunu da sosyal medya aracılığıyla öğrendiklerini belirtiyor. Yetkililer, ziyaretlerin nasıl olması gerektiğine dair yazılı ve sözlü bilgilendirmelerin yapıldığını buna dikkat edilmesini istediklerini belirtti.

İlgili video:

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
22 Yorum