Said Nursinin gördüğünü yöneticiler göremedi
İYAD tarafından Ağrı'da "Risale-i Nur Müellifi Bediüzzaman Said Nursi ve Talebeleri Konferansı" düzenlendi
Risale Haber-Haber Merkezi
Ağrı İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İYAD) tarafından düzenlenen "Risale-i Nur Müellifi Bediüzzaman Said Nursi ve Talebeleri Konferansı" Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı. Ağrı halkının yoğun katılım gösterdiği konferansa Zehra–Der Genel Başkanı Zekeriya Özbek ile Araştırmacı Yazar Osman Tekin konuşmacı olarak katıldılar.
Zehra- Der Genel Başkanı Zekeriya Özbek; Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatında kesitler sunarak Bediüzzaman Said Nursi’nin bugünkü problemleri yüz yıl önceden teşhis ederek çözüm önerilerini zamanın idarecilerine özellikle Sultan Abdulhamid’e sunduğunu ancak yöneticilerin geleceği göremediğini belirtti. Özbek, Osmanlı Devletinin yıkılmasından sonra ortaya çıkan yeni yapının Bediüzzaman’ı Ankara’ya davet ettiğini söyledi. Özbek, İslam şeairine ilgisiz kalınması sebebiyle Bediüzzaman’ın Van’a döndüğünü ardından sürgün ve hapis hayatının başladığını belirtti.
Bediüzzaman Said Nursi’nin talebeleri hakkında da bilgi veren Zekeriya Özbek; Hulusi Yahyagil, Hüsrev Altınbaşak, Abdullah Yeğin ve diğer talebelerin Üstada bağlılıklarını ve İslamiyet’e hizmetlerini övdü.
Araştırmacı-Yazar Osman Tekin de yaptığı konuşmada Risale-i Nur talebeleri arasında uzun yıllar vakıf olarak hizmet etmiş olan Ağrılı İzzetin Yıldırım’ın hayatından ve yaptığı hizmetlerden bahsetti. İzzettin Yıldırım’ın fedakar, alçakgönüllü aynı zaman da cesur ve kararlı biri olduğunu belirten Osman Tekin; "İzzettin Yıldırım el öptürmezdi, bir çocukla konuşuyorsa, çocuğu bırakıp, bir bürokratla ilgilenmezdi, hayata bakışı son derce sade idi. Risale-i Nur hizmetinde bulunduğu için evlenmemişti. Bütün mal varlığını Bediüzzaman’ın gayeyi hayalim dediği Medresetü’z-Zehra Projesine bağışlamıştı" dedi. Yeni Zemin ve Nübihar dergilerinin de İzzettin Yıldırım’ın teşvikleri ile çıktığını dile getiren Osman Tekin, İzzetin Yıldırım’ın da tıpkı Hz. Ali, Hz. Hüseyin, İmam Ebu Hanife gibi İslam uğrunda şehid olduğunu, vasiyetnamesine bakıldığında da ölümünü değil davasını düşündüğünü vurguladı. Yaklaşık üç buçuk saat süren konferans soru- cevap kısmıyla sona erdi.