Satanist itirafı: Bilgisayar oyunlarının çoğu şeytani sistem üzerine dizayn edilir
Bilgisayar oyunları ile ilgili iddialar bu sefer din adamlarından veya dini çevrelerden değil, bizzat Satanistlerin kendisinden geldi.
Ömer Çiftçi'nin Haberi
RİSALEHABER- Bilgisayar ve oyun konsolları için çıkan oyunlar ülkemizde ve dünyada sık sık tartışmaların odağında kalıyor. Pek çok kişi bu tartışmalarda bir görüş beyan ediyor elbet, fakat alışılmadık bir şekilde ilk kez Satanist kimliği ile tanınanlar da bilgisayar oyunları ile ilgili ilginç itiraflarda bulundu.
Din adamlarının veya siyasi çevrelerin bilgisayar oyunları ve tehlikeleri hakkında yorumları sıkça sosyal medyada yayınlanıyor. Fakat bu kez ilginç bir yorum ABD'nin 'Şeytan Kilisesi' üyesi olan ve kendisine Citizen V demeyi tercih eden birinden geldi.
Anton Szandor Lavey'in kurduğu ve ABD'de bir çok üyesi bulunan Şeytan Kilisesi, bilinen anlamı ile 'Şeytan'a tapanlar' olarak adlandırılmasa da, inanç ve iman karşıtı kitlelerin ilgisini üzerinde tutuyor. İşte Lavey'in takipçilerinden biri olan "V", bilgisayar oyunlarının 'kendi inancını uygulamada yardımcı' birer platform olduğunu düşünüyor.
Oyunların pek çoğu şeytani sistem üzerine dizayn edilir
Ark adlı yeni çıkan bir bilgisayar oyunu üzerinden yorum yapan Satanist, bu oyun gibi oyunların kendi inançlarına uygun olarak tasarlandığını söylüyor ve ekliyor; "Bizim öğretimizde vahşete karşı vahşet, kötülüğe karşı daha büyük kötülük vardır. Oyunların pek çoğu bu sistem üzerine dizayn edilir. Bu oyunları oynayanlar bizim öğretilerimizi daha iyi anlayabiliyor."
1966'da kurulan Şeytan Kilisesi, inanç sahiplerini ve ABD'de kurulmasının vermiş olduğu motivasyon ile Hristiyanlığı insanlığın en büyük düşmanları olarak görüyor. Katoku Gazetesi'nden Cecilia D'Anastasio'nun görüştüğü pek çok farklı satanist de bu oyunların inanç öğretilerini kötüleyerek kendileri için 'erdemli' birer platform haline geldiğini söylüyor.
Pek çok oyunda Satanist öğreti görülüyor
Satanist öğretinin oyunlara hakim olması konusu daha önce ABD başta olmak üzere pek çok farklı ülkede tartışılmıştı. Örneğin ünlü oyunlarından 'Doom' ile ilgili ABD'li aileler şeytani öğreti yayması korkusu ile şikayetçi olmuşlar.
Yine Şeytan Kilisesi'nden Raul adlı bir Satanist, oyunlar ile ilgili; "Şeytan sembolizmi ya da fantazi sembolizmi olan hemen her şey Satanik sayılır" ifadelerini kullanıyor. Bugün başta korku oyunları ve fantastik tür oyunlar olmak üzere pek çok farklı bilgisayar oyununda benzer sembollere rastlanabiliyor.
Bazı oyunlardan alınan ekran görüntüleri ise Satanistlerin iddiasını destekler nitelikte. Örneğin;
Call of Duty- Ghost
En eski 3D oyunlardan biri olan Doom
Heil Satan
Devil May Cry
Anton Szandor Lavey ve başlattığı Laveyanizm, her ne kadar klasik Satanist ritüelleri uygulamasa da, dini inançlardan uzaklaştıran ve aleni şekilde Şeytanı öven sözleri ile pek çok kişiyi peşinden sürükledi. Oyunlara dair araştırmalar yapanlara göre bu öğretiler oyun dünyasında büyük yankı buldu. Satanist Raul, oyunlardaki şeytani öğretinin 3 ana unsur üzerine şekillendiğini söylüyor; "Şehvani zevk mekanları, eğlence kültürü ve bencillik (kendini şımartmak)."
Oyun konusunda incelemeler yapan John H. Shaw adlı bir ABD'li bürokrat oyun kültürünün ortaya çıkardığı gücün siyasi güçten fazla olduğunu söylüyor ve ekliyor; "2013 yılında çıkan Grand Theft Auto 5 adlı oyunun kazandığı para pek çok ülkenin yıllık gelirini katladı."
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.