Türkiye, Yeni Anayasa oylaması için 16 Nisan 2017'de sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçiş için Halk Oylaması yapılacak 16 Nisan 2017'de her seçmenin kafasına takılan pek çok soru mevcut. Bunlardan en önemlisi ise seçmen bilgileri ve nerede oy kullanacağım? sorusu olmuş durumda.
16 Nisan günü milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne evet veya hayır oyu vermek için sandık başına gidecek. Gün itibari ile YSK tarafından seçmenlerin nerede oy kullanacağı henüz açıklanmış durumda değil. Yani Seçmenlerin oy kullanacağı sandıklar henüz belirlenmedi. Fakat Seçmen Bilgileri, E-Devlet Seçmen Sorgulama ile ulaşılabilir durumda.
Her seçmen, kendi seçmen bilgilerini sorgulamak durumunda. Çünkü eğer sorgulamada isminiz çıkmıyorsa, adres durumunuzda veya seçmen bilgileri durumunuzda bir hata mevcut demektir. Eğer E-Devlet Seçmen Bilgileri'nde bulunmuyorsanız yapmanız gerekenler şu şekilde;
1. Seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurt içi olmasına rağmen,
Yurt içi seçmen kütüğünde kaydı bulunmayan,
Kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyen vatandaşların;
26 Şubat 2017 (17.00) Pazar gününe kadar; bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurmaları ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri,
2.Seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç);
Öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.
Dikkat! Seçmen Kütüğünde engellilik kaydı bulunmayan (görme ve ortopedik) engelli seçmenler Engellilik Beyan Formunu doldurarak yerleşim yeri adresinin bağlı olduğu ilçe seçim kuruluna veya ilçe seçim kuruluna iletilmek üzere bağlı bulunduğu muhtarlığa veya doğrudan Seçmen Kütüğü genel Müdürlüğüne bizzat veya bir yakını tarafından iletebilirler.
Seçmen Kütüğüne engelli olarak kayıtlı seçmenler oylarını aileleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kullanabilirler.
E-Devlet Seçmen Bilgileri Sorgulama Ekranı için TIKLAYINIZ
Risalehaber.com