Arif Bayraktar'ın haberi
100 bin çocuğa geçen yıl Kurban Bayramı hediyesi gönderen Birleşmiş Markalar Derneği, yardımlaşma geleneğini bu yıl da sürdürdü. Dernek üyelerinin, gelir seviyesi düşük çocuklar için hazırladığı 50 milyon TL'lik elbise ve ayakkabıdan oluşan giyim eşyaları dün yola çıktı.
Alanında büyük 48 marka, gelir seviyesi düşük çocuklara 50 milyon TL Kurban Bayramı hediyesi gönderdi. Dün İstanbul'dan 250 bin çocuğa gönderilmek üzere TIR'lara yüklenen elbise ve ayakkabılar, en geç 30 Ekim'de sahiplerine ulaşacak. Projeyi gerçekleştiren Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, geçen yıl 100 bin çocuğa yine Kurban Bayramı öncesinde hediye göndererek başlattıkları projenin artık gelenekselleşeceğini söyledi.
Türkiye'de 33 şehir 23 ilçeye dağıtım yapılacağını, daha çok ihtiyaç sahibi illere gönderdiklerini belirten Yılmaz, hediyeleri alacakların da lise ve ilkokul öğrencisi olacağını belirtti. Her çocuğa pantolon, elbise ve ayakkabıdan oluşan 6 parça eşya gönderdiklerini söyleyen Yılmaz Yılmaz, "Başbakan önümüzdeki yıl 500 bin çocuk derse ne yapacaksınız?" sorusuna, "Makul ölçüde artırıp işi gelenekselleştirmeyi planlıyoruz." dedi. Mart ayındaki Shopping Fest açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı arasındaki diyalog etkili olmuştu. "Bir dahaki sene için 250 bine tamam mı?" diye soran Erdoğan'a, Kiğılı "tamam" diye yanıt vermişti. Kiğılı, bunun 20 binini kendisinin üstleneceğini söylemişti. 250 bin eşya gönderimi sırasında soruları cevaplayan Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, artık geleneksel hale gelen projenin önümüzdeki yıl da büyümeye devam edeceğini söyledi. Şu an projede yer alan 48 firma sayısının da doğal olarak artacağını vurgulayan Kiğılı, "Bu işin manevi sorumluluğu çok. Dağıtırken hissediyorsunuz. Bu sene vazife takdimi yaptık. Bazı okullarda elimizle teslim edeceğiz. Geçen sene Urfa'da dağıtmıştık. Her şey bu ayın sonunda bitmiş olacak. Bu, giyim sanayiinin zaferidir." dedi. Arow ve M.P. gibi ayakkabı markalarının sahibi Pames Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sağın ise elbiselerin kalın ve inceliklerinin de bölgelere göre ayarlandığını aktardı.
Proje ile patronlar birbirine kenetlendi
Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, BMD'nin başlattığı projenin artık yarı yolda kalmayacağını söyledi. "Sektör de büyüyor. Büyüdükçe bunun sorumluluğunu yerine getirmekte hiçbir sıkıntı olmaz. Lakin bu sene 250 bin çocuğu giydirmemiz, bunun gerçekleştirilebileceğini gösterdi zaten." dedi. Genellikle kışlık elbise gönderdiklerini ve çocuklara bayram ve kış öncesi sürpriz yapacaklarını belirten Doğan, "Bu çok anlamlı. Dağıtımlara da bizzat katılacağız. 48 firma ile nokta nokta hediyeleri dağıtacağız." dedi. Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan ise projeyi "Belki de perakende sektörünün içindeki dinamiklerin hayata geçirilmesinin projesi bu." diye özetledi. Şu ana kadar böylesi bir projenin perakende sektörü tarafından gerçekleştirilmediğini aktaran Ziylan, "Ayrıca bu proje sayesinde şirket sahipleri ile birbirimize kenetlendik. Uzun süreli toplantılar yaptık. Demek ki böyle bir şeye ihtiyaç vardı." diye konuştu. 100 bin rakamının 250 bine çıkmış olmasının kimseyi zorlamadığını belirten Ziylan, "Çünkü herkesin gözünde bir güzel ışık vardı. Nitekim bunun Türkiye'ye, ihtiyaç sahiplerine faydası var." dedi.
Zaman