AA'dan 'Fotoğrafçılık Eğitimi'

Anadolu Ajansı Haber Akademisi, AA'nın 97 yıllık fotoğraf deneyimini kamuoyuyla paylaşmak amacıyla kapılarını fotoğrafseverlere açtı.

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi Koordinatörlüğünün, AA'nın fotoğraf alanındaki deneyimini kamuoyu ile paylaşmak amacıyla düzenlediği "Fotoğrafçılık Eğitimi" programı, 13 katılımcıyla başladı.

Alanında uzman fotoğrafçılar ve AA'nın tecrübeli foto muhabirleri tarafından verilecek eğitimde, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitimler de olacak ve tanınmış fotoğrafçıların katılacağı "Ustalardan Fotoğraf Hikayeleri" başlıklı üç konferans gerçekleştirilecek.
"Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek"

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek eğitim programı istihdama yönelik olmayacak, ancak eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek. Eğitimde, cumartesi günleri tüm gün fotoğraf çekimi uygulama imkanı tanınacak ve bu kapsamda, Ankara Kalesi, Hamamönü, Hacıbayram Camii, Yedigöller, Beypazarı ve Kapadokya'ya geziler düzenlenecek.

Anadolu Ajansı çalışanlarının proje ve uygulama koçluğu yapacağı eğitim programı, 56 saat teorik ve pratik derslerden oluşacak.
"Genç yetenek geliştirme projesi"

Programın açılışında konuşan AA Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez, Anadolu Ajansı'nın çok dinamik bir kurum olduğunu belirterek, yaklaşık 3 bin kişiyle günlük haber hizmetinin sağlandığını söyledi.

Sönmez, Anadolu Ajansı'nın 100. yıl vizyonu çerçevesinde birçok proje geliştirdiğini kaydederek, "Bu kapsamında 'Genç yetenek geliştirme projesi' çalışmamız var. Özellikle sosyal bilimler alanında mezun olmuş herkes başvurabilir. Belli koşullar var, diploma notu 2,80 ve üzerinde olmasını istiyoruz. 25 yaşını aşmamış ve bekar olmasını istiyoruz. Öte yandan eğitim göreceği dille alakalı en azından orta seviyede bir alt yapıya sahip olmasını istiyoruz." diye konuştu.
"Sayfalarca yazarak anlatamayacağınız şeyi bir fotoğraf karesiyle anlatmanız mümkün"

Proje kapsamında, iletişim fakültesi mezunlarına öncelik tanındığını kaydeden Sönmez, kurum çalışanlarından da gazeteciliğin yanında farklı alanlarda uzmanlaşmasının beklendiğini ifade etti.

Sönmez, çalışanlardan bu uzmanlık alanlarını kendi becerilerine uygun olarak seçmelerini istediklerine işaret ederek, "Mesela enerji arzı alanında olabilir, uluslararası olabilir, bölgesel uzmanlıklar olabilir. Bu uzmanlığı da yüksek lisans olarak istiyoruz. Bununla beraber Haber Akademisi olarak Türkiye'ye Anadolu Ajansı'nın 97 yıllık birikimini aktarmak istiyoruz. Fotoğraf bunun en önemli argümanlarından biri. Çünkü sayfalarca yazarak anlatamayacağınız şeyi bir fotoğraf karesiyle anlatmanız mümkün." değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim, 2 Mayıs Salı günü sona erecek.AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri