27 üyeden oluşan blok, Brexit sonrası durum, iklim krizi, Covid-19 ve yükselen aşırı sağ konularında birliğin nasıl bir yöne doğru hareket etmesi gerektiğini kendi vatandaşlarından duymak istiyor.
AB'nin 24 resmi dilinde katkılar için mevcut olan web sitesi, AB kurumlarının Avrupa'nın Geleceği Konferansı adını verdiği projenin bir parçası. AB'nin değişen küresel bağlamda ele alması gereken sorunları belirlemeye yardımcı olacak bir tartışma forumu.
Girişimin liderlerinden biri olan Avrupa Parlamentosu üyesi ve eski Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt düzenlediği basın toplantısında, "Konferansın sonuçları, gelecekte AB'de yapılacak reformların bel kemiği olabilir" dedi ve ekledi: "Yeni bir yöne ihtiyaç var. Bu konferans buna bir cevap verebilir."
Tartışmalardan çıkan sonuçlar, 2022'nin ikinci çeyreğinde AB kurumlarına sunulacak.
Vatandaşlar kendi başlıklarını da açabilecek
Web sitesi, iklim değişikliği, çevre, sağlık, ekonomi, sosyal adalet ve işler, AB'nin dünyadaki rolü, değerler ve haklar, hukukun üstünlüğü, güvenlik, dijital dönüşüm, demokrasi ve göç gibi konularda tartışmalara yer veriyor. Vatandaşlar ayrıca kendi istedikleri konularda da başlık açabiliyorlar.
Komisyon Demokrasi ve Demografiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dubravka Suica, "Vatandaşlara yaklaşıp onları dinlemek istiyoruz. Herkesten haber almak istiyoruz" diyor.
euronews