Dün Philedelpiha'dan Washington'a geçtik. Muhammed Rıza, Mehmet Sütlü, Kerem Şerbetçi ve gerçekten Yiğit Akça. Bu üç saatlik yol süresince hem yol arkadaşlarımı daha iyi tanıdım hem de İmana ve Kur'ana hizmetin bazan ne kadar ağır olduğunu anladım. Gün oluyorki insanın canının nasıl yandığına şahit oldum. Muhammed Rıza kardeşimin yayınlanmasını istemediği fakat en önemlibölümü teşkileden, kahır ve sıkıntı bölümünü atlayarak, size bir kısım not aktarmaya çalışayım. Muhammed Rıza Derindağ'ı çok kişi iyi tanır. Risale-i Nur hizmetini Filipinler'de ve şimdilerde Uzakdoğu Asyada ilk başlatan kahraman. iki sene önce bizi davet etmiş, biz de Filipinler'e gidip, oradaki hizmetleri yerinde müşahede etmiştik. 7 günlük seyahatimiz sırasında Filipinler'de ihtida etmiş Hıristiyan ve putperest gençlerin, iman ve Kur'an hizmetine nasıl sahip çıktıklarını ve Filipinler'deki 16 tane medreseyi hangi zorluklarla devam ettirdiklerini, bütün sıkıntılarına rağmen yüzlerindeki nurani tebessümü nasıl koruduklarını gördük. Seyehatimiz boyunca Filipinler'de Risale-i Nur vakfını kuran, yüzlerce kişinin hidayetine vesile olan, Birleşmiş Milletler'den Filipinler devletinin daimi barış elçisi ünvanını alan, Risale-i Nur'un 80 üniversitede, 80.000 genç tarafından ders kitabı olarak okunmasına vesile olan, YÖK başkanı ve bütün ailesinin nur talebesi olmasına vesile olan, Risale-i Nur Enstitüsü'nün ayrı ayrı şehirlerde şubelerini açan fakat hiçbirinde kendi ismini yazdırmayan, Uzakdoğu asyada medreseler açan ve yine Filipinler'de yetiştirdikleri vakıf, muhtedi gençleri gönderen, hem Filipinler'de hem de Tayland, Kamboçya, Vietnam gibi ülkelerde kilisderde devamlı konferanslar veren ve hem Risale-i Nur'u ve hem de İslamı anlatan, bütün bunlara ilave olarak arasıra çoluk çocuğunu görmeye de fırsat bulan ve ailesini geçindirmek için üniversitede ders veren Muhammed Rıza Derindağ'ı biraz daha yakından tanıdım.
Ondaki öğrenme aşkı, ondaki tevekkül, ondaki ihlas, ondaki sebat beni kendisine biraz daha hayran bıraktı. Bu yazıyı okuyan bütün dostlardan ricam ona ve bu nur hizmetini omuzlarına alan bütün vakıf ve ehli hizmet kardeş ve ağabeylerimize insi ve şeytani vesveselerden korunmaları, ihlaslarının muhafazası ve hizmetlerinin devamı için dua edelim. Unutmayalımki bu kardeşlerimiz, bu alperenler, Kur'an'ın, Risale-i Nur'un ve Üstadımızın yurtdışındaki büyükelçileridirler. Hatta yalnız onlara değil ailelerine de dua edelim Zira bizim yapmamız gereken işi onlar yapıyorlar. Bir çoğu da ailelerinin baskısına rağmen vakıflığı seçiyor. Allah onlardanda razı olsun. Amin.
Çok kişi benim gibi Risalelerin üniversite ve kolejlerde nasıl ders verildiğini merak ediyordur. Evet ben yolda giderken onu sordum, o da cevap verdi: "2007 yılının eylül ayı idi. Ankara'ya yurtdışı meşveretine gelmiştim. Bir sohbette Filipinler'deki hizmetleri anlatıyorum. Beni dinleyen Fevzi Ağabey çok heyecanlandı. Birden ayağa kalktı ve (nediyor yahu bu nediyor hemen bir çare bulalım) dedi ve işe girişti. Bir senelik bir zaman içerisinde 70-80 civarında profesörün hazırladığı ders kitapları bize geldi. Hatta Prof. Ömer Rıza Akgün hoca. bana bir gün dediki (Nur camiası içerisinde o kadar öğretim üyesi var ilk defa Filipinler sayesinde bir araya geldik.) İşte bu ilim adamı Nur talebeleri tarafından hazırlanan kitaplar üniversitede ders kitapları olarak okutulmaktadır.
Sevgili dostlar. Şimdi bu kahraman kardeşimiz Filipinler'de 660 m2 arsa üzerine toplam 7 katlı bir İslam Külliyesi inşa ediyor. Burada ne mi yapılacak? Bir katı cami olacak. Yalnız Filipinler'i görmeyen bilmez, Filipinler'de camilerin hali malesef haraptır, içler acısıdır. Düşününki o kadar cami dolaştık Filipinler'de tek bir camide halı göremedik. İşte bu yapılacak cami Müslümanların adeta vitrini olacak. "işte budur" dedirtecek. Ondan sonra 2. kat medrese-i nuriye. Binada ayrıca ders salonları, İslam eserleri müzesi, Risale-i Nur Enstitüsü merkezi, misafirhane, yemekhane ve konferans salonları yapılacak. Biz ordayken gördüğümüz bir şey vardı. Devletin İslam dini ile ilgili soracağı bir şey varsa Risale-i Nur Enstitüsünü referans kabul ediyor ve Risale-i Nur Enstitüsü başkanını arıyor. İşte böyle bir merkezin inşaatı şu sıralar Filipinler'de Cageandeoro'da devam etmektedir. Bu merkezin biran önce tamamlanıp hizmete başlaması için himmet ehli kardeş ve ağabeylerin yardım etmesini bekliyoruz.
İnşaallah bundan sonraki yazı Amerika'daki hizmetlerle alakalı olacak.
SAADET ve MUHABBETLE KALINIZ.