Acbüzzenep nedir? Bütün canlılarda acbüzzenep kemiği bulunur mu?

En kuvvetli tohum görevini yapan ve kuyruk sokumunda yer alan “acbüzzenep” olduğu

“Her şeyin son kısmı, kuyruk sokumu” anlamına gelen acb ile “kuyruk” anlamına gelen, aynı zamanda “bir şeyin sonu ve ucu” demek olan zeneb kelimelerinden oluşan acbü’z-zenebin sözlük anlamı “kuyruk sokumu” demektir.

Öldükten sonraki dirilişin tasvir edildiği hadislerde yer alan acbü’z-zeneb, bazan sadece tekrar dirilişin esasını teşkil eden madde anlamında geçer.

Tüm canlılarda acbüzzenep kemiği olsun veya olmasın, o varlığı ilk olarak yaratan, elbette ikinci kez yine yaratır. Esas olan da budur.

Hadislerde acbüzzenep konusuna dikkat çekilmesi, belki de canlıların vücudunda ilgili varlığın bütün özelliklerini taşıyan hücrelerin, DNA-RNA’ların varlığına dikkat çekmeye yöneliktir.

En kuvvetli tohum görevini yapan ve kuyruk sokumunda yer alan “acbüzzenep” olduğu için bir örnek olarak misal verilmiştir.

Demek ki her canlının genetiğinde bir çekirdek gibi o canlının bütün özellikleri vardır. Buna göre her canlı için ona uygun bir acbüzzenep olduğu söylenebilir.

Bununla beraber, bir ağacı ilk olarak yoktan yaratan Allah, onun çekirdeğinden yeniden yarattığı gibi, çekirdeği olmadan da ilk olarak yarattığı gibi yeniden de yaratabilir.

"Allah ilkin yaratır, sonra onu tekrar eder..." (Rum, 30/11)

Sorularla İslamiyet

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

İslam Haberleri