Mehmet Kara'nın haberi:
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Bediüzzaman Said Nursî’nin, “Arapça vacip, Türkçe lâzım, Kürtçe caizdir” sözünden ilham alınarak açılımların yapılması gerektiğini belirtti.
‘’Memur-Sen Türkiye Buluşması’’ Memur-Sen ve bağlı sendikaların, Türkiye genelindeki şube başkanlarının katılımıyla Asya Termal Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, gündeme ait değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’de sorunların aşılması için kardeşliğin önemine vurgu yapan Gündoğdu, Bediüzzaman Said Nursi’nin, “Arapça vacip, Türkçe lâzım, Kürtçe caizdir” sözüne atıfta bulundu. Gündoğdu, bu sözden ilham alınarak açılımların yapılması gerektiğini belirtirek, Kürtçe’nin Kürt vatandaşlar tarafından serbestçe öğrenilip, konuşulmasının önemine temas etti. İnanç değerlerinin önündeki bütün engellerin kalkması gerektiğini söyleyen Gündoğdu, “Sonuna kadar kardeşlik” diye konuştu.
“BAŞÖRTÜSÜNÜ HİÇBİR MAKAM YASAKLAYAMAZ”
Başörtüsü yasağını eleştiren Gündoğdu, hiçbir makamın, başörtüsünü yasaklayamayacağını ifade etti. Gündoğdu, “Kimsenin başörtüsünü serbest bırakmasına gerek yok. Bu zaten, doğal ve kazanılmış bir haktır. Başörtülüler Meclis’e, Üniversitelere giremiyor. Türkiye, bu ayıptan kurtulmalıdır. Kur’an kurslarına ya engeli zulmünden kurtulmalıdır. Ülkede her alanda demokratikleştirilmelidir. Önümüzde Dünya Kadınlar Günü var. Erkekler her yere girebilirken, kadınlara bu hakların şartlı verilmesi bir çifte standarttır. Bu çifte standarttan kurtulmamız gerekir” dedi.
“YARGI MENSUPLARI BAŞÖRTÜLÜ BABAANNELERİNİ KARIŞTIRIYOR MU?”
“Bugün bizim işimiz güvenlik diyen bir orduya sevinirken, demokrasi dışı oluşumlardan medet umanların varlığından üzüntü duyuyorum” diyen Ahmet Gündoğdu, yargıdan istedikleri kararlar çıkan CHP’li İsa Gök’ün direniş çağrısı yaparken de kendisine göre haklı olduğunu, çünkü siparişi karşılanmayan, ne yaptığını bilen bir yargı oluştuğunu dile getirdi. Askere kağıttan kaplan benzetmesinde bulunan Süheyl Batum’la, Müjdat Gezen’i de eleştiren Gündoğdu, ALES sınavında “tanınma” endişesiyle başörtüsünü yasaklayan yargı mensuplarının başörtülü babaanneleri ile dedelerini karıştırıp karıştırmadığını sordu.
Yeni Asya