Saldamlı, ailelerin sorunları çözmek için çeşitli yöntemleri denediğini son çare olarak bir psikologa başvurduğunu kaydetti. Psikologa gitmeye karar verene kadar sorunun iyice ilerlediğini anlatan Saldamlı, "Bu da çözüme ulaşmayı güçleştiriyor. Pek çok aile, ilkokuldan itibaren çocuklarının eğitimi için ciddi bir bütçe ayırıyor, oysa çocuklar için yapılacak yatırımın en büyüğü ilk 6 yılda yapılmalı, çünkü kişilik gelişiminin yüzde 75'i okul öncesi dönemde tamamlanıyor. Bu dönemlerden sonra çocuğunuzu daha iyi koşullarda yaşatabilirsiniz, ama daha sağlıklı, mutlu, zeki ve kendini geliştiren bir insan olmasına katkınız çok azalır." dedi.
Ailelerin psikologlara çocuklarıyla ilgili bazı durumlarda başvurduğunu kaydeden Saldamlı, "Aileler çocukları için psikologlara, gelişim kontrolü, davranış ve uyum bozuklukları, hastalıkların tedavisi ve sakatlıklar, aile ile ilgili sorunlar ve yaşam değişiklikleriyle ilgili sorulara yanıt için başvurmaktadırlar. Ailelerin bu sorunları çözmede yaptıkları en büyük yanlışlardan birisi sorunu ortadan kaldırmaya çalışmaktır. Oysa, soruna yol açan sebebi ortadan kaldırmak gerekir. Yoksa sorun ya büyüyerek veya yeni bir sorun olarak bir süre sonra yeniden ortaya çıkar." diye konuştu.
Toplumda psikologlarla ilgili yanlış bilgiler verildiğini belirten Saldamlı, "Halkımız maalesef psikologlarla ilgili bazı yanlış bilgilere sahip. Psikologların herkese uygulanabilen hazır reçeteleri olduğu, sihirli değnekleri olduğu ve bir seansta sorunları ortadan kaldırdıkları, gibi bir çok yanlış düşünceler vardır." şeklinde konuştu.
Cihan