Ali Ulvi Kurucu rahmetle anıldı

Bağcılar’da düzenlenen bir programla Ali Ulvi Kurucu anıldı. Merhum Kurucu’yu yakın dostu M. Ertuğrul Düzdağ anlattı.

Bağcılar’da, “Alimlere Vefa” adı altında gerçekleştirilen programla Ali Ulvi Kurucu anıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, Kurucu’nun yakın arkadaşlarından biri olan Araştırmacı-Yazar Ertuğrul Düzdağ, Kurucu’yu anlattı.

Ali Ulvi Kurucu’nun 81 yaşında vefat ettiğini hatırlatan Düzdağ, ömrünün 60 yılını Medine’de geçirdiğini hatırlattı. Kurucu’nun senenin belirli günlerinde Türkiye’ye geldiğini anlatan Düzdağ, “Ali Ulvi Kurucu Hocaefendi, yetişen imanlı nesli gördükçe kendini, ‘sizler benim gerçekleşen rüyalarım, kabul olunan dualarımsınız’ demekten alıkoyamıyordu. Ömrünü Medine-i Münevvere’de Peygamber Aleyhisselâm’ın yanıbaşında huzûr ve sükûn içinde geçirmiş, dünyanın her tarafından o nurlu şehre gelen ilim adamlarıyla, saf Müslümanlarla görüşmüş, onları misafir etmekten büyük haz almıştı. İlim çevrelerince İslam’ın nuru, vakarı, izzeti alnında parıldayan bir şahsiyet olarak nitelendiriliyordu. Ali Ulvi Kurucu, Âkifvârî şiirleri ve Safahat’ı ezbere bilmesiyle tanınıyordu” dedi.

ALİ ULVİ KURUCU KİMDİR?

1920’de Konya’da doğan Ali Ulvi Kurucu, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1938 yılında ailesi ile birlikte Medine’ye giden Kurucu, yüksek öğrenimini Kahire El-Ezher Üniversitesi’nde tamamladı. Medine’de uzun müddet Evkaf Dairesi’nin İnşaat ve Sicillat Emini olarak çalışan Ali Ulvi Kurucu, 1953’ten 1975’e kadar Sultan Mahmud’un yaptırdığı Mahmudiye Kütüphanesi’nde, daha sonra da 1985’te emekli olana kadar Şeyhülislam Arif Hikmet Kütüphanesi’nde çalıştı. 3 çocuk babası olan Kurucu, 2002’de vefat etti. Kurucu’nun cenazesi Mescid-i Nebevi’de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Cennetü’l Baki’de toprağa verildi.

Haberler

Risale Haber'in notu:

Merhum Ali Ulvi Kurucu, Bediüzzaman Said Nursi’nin Tarihçe-i Hayat’ının Önsöz’ünü de yazmıştı.

Nur Talebeleri Haberleri