2013 yılında yapılmış olan ''Clinical and Translational Immunology'' adlı bir çalışma, anne sütünün içeriğinin bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda değiştiği mucizesini kanıtlamış.
Peki annenin vücudu bebeğin ihtiyaçlarını nasıl oluyor da anlayabiliyor dersiniz? Araştırma onu da ortaya çıkarmış: Anne sütünde bulunan reseptörler, bebeğin tükürüğündeki virüs ve bakteri gibi patojenlerin tespiti yapıyor. Daha sonrasındaysa anne vücudunda bebeğin ihtiyacı olan antikorlar süte çok hızlı bir şekilde dahil edilerek bebeğe aktarılıyor.
Yani Anne vücudu zaten çocuğun ihtiyacı olanın karşılanmasına vesile oluyor.
Bu deneyi ise bir anne kanıtlıyor!
Mallory Smothers adlı iki çocuk annesi bir kadın, 11 Şubat gecesi bebeğinin hafiften hastalanmaya başladığını fark ediyor. 2013 yılında yapılan o bilimsel araştırmadan haberi olan Smothers, doğru olup olmadığını kendi gözleriyle görmek için bir deney düşünüyor. Çocuğunun hastalandığını fark ettiği o gece hemen sütünü sağarak bir paket içerisine aktarıyor ve dolapta saklıyor. Ertesi gece yine sütünü sağıp pakete aktaran anne sonuç karşısında şaşkına dönüyor.
Birinci süt ilk geceye, ikinci süt de sonraki geceye ait. İkinci gece gelen süt hem çok daha fazla miktarda, hem de normalden çok daha yoğun. Bu renk ve yoğunluk farkının nedeni de hasta olan bebeğe aktarılması amacıyla anne sütüne katılan antikorlar ve bebeğin vücudunu hastalıklar ile yabancı maddelere karşı koruyacak olan lökositler.
onedio