AÖF Not Hesaplaması Nasıl Yapılıyor? AÖF Not Hesaplama Kılavuzu

AÖF not hesaplama nasıl yapılıyor.

AÖF Ders geçme notu nasıl hesaplanıyor. AÖF Vize Sınav sonuçları açıklandı. Peki ders geçme nasıl oluyor? Hangi notlar dersi geçmiş oluyor? AÖF Not Hesaplama

Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin merakla beklediği 2013 AÖF Güz dönemi ara sınav sınav sonuçları resmen açıklandı. 14-15 Aralık'ta yapılan Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ara sınav sonuçları açıklandı.

Peki ders geçme nasıl oluyor? Hangi notlar dersi geçmiş oluyor? Sistem değiştiği için kafalar karıştı. Öğrenciler yeni sistem hakkında pek bilgiye sahip değil.

Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri

84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)

77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)

71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)

66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)

61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)

56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)

50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)

46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

Bu tabloya göre 33-49 arası ortalama getirdiğiniz derslerden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi ( 2.dönem ) sonunda Genel Not Ortalamanızı ( GNO ) 2.0 veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer GNO’yu 2.0’dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalmış olursunuz. 32 ve aşağı aldığınız derslerden direk kalıyorsunuz. Bu FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görüyorsunuz.

İşte Açık Öğretim Fakültesi - Ölçme ve Değerlendirme sistemi..

DERS GEÇME İLE İLGİLİ BİLGİLER

KULLANILAN KISALTMA VE TERİMLER

1.AA ile CC arası "Geçer" notudur.

2.CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur;

Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.

3.FF, YZ, DZ "Kalır" notudur. Bu dersler tekrar alınmak zorundadır.

4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.

5.Durum sütunundaki ifadeler Genel Not Ortalaması baz alınarak gösterilmiştir.

Ara ve dönem sonu sınav notunun başarı notuna katkısı ne kadardır?

Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70'i dir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

Bağıl Değerlendirme Sistemi nedir?

Yıllık sistemde öğretim yapılan programlarda sınavların değerlendirilmesi mutlak değerlendirme sistemine göre yapılmaktaydı. Mutlak sistemde bir öğrencinin bir dersten başarılı olabilmesi için önceden belirlenmiş mutlak bir not sınırını aşması beklenir. Örneğin; 50 veya 70 gibi mutlak bir sınır. Bunun anlamı 50 veya 70 üzeri not alanlar başarılı, altı ise başarısızlık olarak değerlendirilmekteydi.

Bağıl Değerlendirilme Sisteminde (BDS) mutlak bir not sınırı konmamaktadır. BDS adından da anlaşılacağı gibi bir öğrencinin başarısı, bir programda o dersi alan grup içindeki diğer öğrencilerin başarı düzeyleri ile bağlantılı bir şekilde değerlendirilmektedir.

BDS’de temel amaç, belirli bir dersi alan öğrencilerin yüz üzerinden aldıkları mutlak notlara göre değil, o dersi alan grup içinde gösterdikleri performansa göre notları belirlemektir.

Performansın anlamı bir bölüm veya programda o dersi alan öğrencilere göre, bir öğrencinin ne durumda olduğudur. Yani bir programda o dersi alan öğrencilerin ortalamasının ne kadar altında veya üstünde kaldığını belirlemektir.

BDS’de ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenemez. BDS’de geçme notları bir anlamda önceden ilan edilemez. Bir programda o dersi alan öğrencilerin başarısı düşük ise düşük puanla dersten geçilebilmekte, başarı yüksek olduğu derslerde yüksek puanla o dersten, ders tekrarına kalınabilmektedir.

BDS bir anlamda bir ölçme sonucunda elde edilen notların değerlendirme yöntemidir. Ölçme ise öğrencilerin bir dersten yapılan ara ve dönem sonu sınavlarında, sınav sonuçlarını hangi oranda doğru yanıtladıklarını ortaya koyan 100 veya farklı bir birimle ifade edilen işlemleri kapsar.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri