AÖF şifresini unutanlara hızlı yenileme imkanı!

Artık AÖF şirfre yenileme çok basit. Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin "şifremi unuttutum, nasıl yenilerim?" derdi sona erdi.

Açık Öğretim Fakülteleri öğrencileri için şifre unuttuktan sonra yer alan bekleme ve zaman kaybetme artık yok. Eskiden öğrenciler AÖF şifrelerini unuttuktan sonra çağrı merkezlerinde veya bürolarda bekleyerek ve zaman kaybederek şifrelerini yeniliyorlardı. Ancak şifre yenileme işlemi artık çok daha basit bir şekilde yapılabiliyor.
Anadolu Üniversitesi internet sitesine giren adaylar çok basit bir şekilde AÖF şifrelerini sistemde kayıtlı mail adreslerine veya telefon numaralarına alabiliyor. AÖF öğrencileri için yapılan bu kolaylık hem çağrı merkezlerinde yer alan yoğunluğu azaltacak, hem de öğrencileri bekleme zahmetinden kurtaracak. AÖF şifresini yenilemek isteyen adayların tek yapmaları gereken Anadolu Üniversitesi internet sitesinden AÖF girişi yaparken karşılarına çıkan ekranda şifremi unuttum bağlantısına tıklamaları. Bundan sonra çok kolay bir şekilde şifre mail adresine veya cep telefonuna gelen mesajla elde edilebiliyor.
 
 
Yaklaşık 1,5 milyon öğrenci tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, yeni uygulamayla birlikte öğrencilerin unuttukları şifrelerini kolaylıkla alabildiğini bildirdi. "Çağrı merkezlerindeki yoğunluğun nedenini araştırdığımız da şöyle bir sonuca ulaştık diyen Güney, "Öğrencilerimiz şifrelerini unutuyorlar. Şifreleri unuttuklarında da şifreleri çağrı merkezlerinden almaya çalışıyorlar. Böyle olunca da çağrı merkezleri önemli sorulara cevap veremeyip şifre veren bir yere doğru gitmeye başlamış ve yoğunluğun en önemli nedeni "şifre vermek olmuş. Biz de bunun üzerine bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımız bu çalışmayı bitirdiler ve uygulamaya da koydular dedi.
 
Öğrencilerin artık hem SMS hem de mail yoluyla şifrelerini elde edebildiklerini de anlatan Prof. Dr. Güney, şöyle devam etti:
 
"Bizim web sayfamızda şifre için bir linkimiz var. Öğrenciler buraya TC kimlik numaralarını girdiklerinde kendilerinin sistemde kayıtlı cep telefon numaralarına veya kayıt esnasında verdilerse ikinci mail adreslerine şifreleri geliyor. Ayrıca öğrencilerimiz, bu sene cep telefonları ve tablet bilgisayarlar için uygulamaya konulan "Anadolu Mobil uygulamasından da bu işlemi gerçekleştirebilirler. Yani öğrencilerimiz artık hem SMS hem de mail yoluyla şifrelerine geliştirilen bu sistem sayesinde çağrı merkezlerini aramadan, bürolara gitmeden kolaylıkla ulaşabiliyorlar.
 
Prof. Dr. Güney, cep telefon numaraları ve mail adresleri sistemde kayıtlı olmayan öğrencilerin bürolara giderek kısa bir süre içinde bu sorunu halledebileceklerini de sözlerine ekledi.
Açık Öğretim Fakültelerinde pek çok farklı öğrenci bulunuyor
Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) 30 yıldır sürdürdüğü ve yaklaşık 2 milyon öğrenciye sahip Açıköğretim Fakültesi'nde, çobandan üniversite rektöre, üst yöneticiden (CEO) generale kadar birçok meslekten kişi, eğitim alma fırsatı yakalıyor. 
AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AÜ'nün 30 yıllık Açıköğretim Fakültesi deneyimi olduğunu belirterek, söz konusu sistemin açıldığı ilk yıllarda üniversite okuyamayanlar için bir fırsat yarattığını kaydetti.
Yaklaşık 2 milyon öğrencisi bulunan Açıköğretim sisteminin günümüzde bambaşka bir yönünün ortaya çıktığını ifade eden Gündoğan, şöyle konuştu:
 
"Bugün, Açıköğretim sistemi içerisinde eğitim düzeyi yüksek, başarılı öğrencilerimiz var. Çok geniş öğrenci yelpazemiz bulunuyor. Dağdaki çobandan rektöre, CEO'dan generale kadar uzanan farklı öğrenci yapılarımız var. İkinci üniversite fırsatı birçok insan açısından iyi oldu. Geçmişte edebiyat ya da tarih okumak isteyen ancak mesleki kaygılarla bu bölümde eğitim göremeyen doktor, mühendis gibi kişiler, açıköğretim sistemimiz sayesinde istedikleri bölümü okuma fırsatı buldu."
Gündoğan, Açıköğretim Fakültesi sayesinde ikinci üniversitesini okuyan yaklaşık 400 bin öğrencinin bulunduğunu vurguladı. 
 
Öğrenci kalitesinin her geçen gün arttığını anlatan Gündoğan, "Söz konusu öğrencilerin hepsi ya başka bir üniversiteyi bitirmiş ya da farklı bir üniversitede öğrenim görüyor. Artık, dünyada örgün öğretim sistemi yalnız değil. Uzaktan öğretim metotlarının da devreye girmesi gerekiyor" dedi.
 
Haber7 

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri