Arjantin Risale-i Nur hizmetlerine dair müjdeli haberler

Arjantin Risale-i Nur talebeleri, Kur'an ve iman hizmetlerine dair kısa bir mektup gönderdi. İnsanlığın Kur'an hakikatlerine olan ihtiyacının görüldüğü mektup şöyle:

Başkent Buenos Aires’e yaklaşık iki saat mesafedeki Chascomús kasabasında, sadece iki gün süren bir kitap fuarına katıldık.

Özellikle masum çocukların ve mütehayyir gençlerin Kur'an’a, İslamiyete ve Risale-i Nurlara ziyadesiyle ilgisi ve alakasını müşahede ettik. Bazıları ile iman hakikatlerinden okuduğumuz uzun sohbetlerimiz oldu.

İlk gün tanışıp sonra tekrar gelenler, televizyonda Kur'an ve Risale-i Nurlar hakkındaki röportajımızı izleyip gelenler, risaleyi alıp eve gitmeyi beklemeden hemen fuar alanında ya da sokakta okumaya başlayanlara şahit olduk.

Türkmenistan asıllı bir abimizle tanıştık, sonra da onun vesilesiyle 90 yaşına ulaşmış Lübnan asıllı Faris amcanın ziyaretine gittik. Hastalar Risalesi'nden bir parça okuduk. Doksan yaşında Faris amcanın dikkatle nurları dinlediğini gördük.

Tekrar anladık ki, gelmek lazım… Gelip gitmek lazım. Çünkü her yola çıktığımızda gördük ki; çok ciddi iştiyak ve ihtiyaç hisseden birileri mutlaka karşımıza çıkıyor, çıkartılıyor.

Bize kalan nurları ulaştırmak oluyor, nurlarla başbaşa bırakmak, yani sadece okumalarına vesile olmak…

Vakit az, yapacak iş, ulaşılacak insan çok, fakat elhamdulillah elimizde Kur'an ve Kur'an’ın nuru, Risale-i Nurlar ve sizlerin duası var…

Rabbim buralarla manen alakadar olan, dertlenen, dua eden abi ve kardeşlerimizden razı olsun, hissedar eylesin, amin amin amin.

Allah’a emanet olunuz, vesselam.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Nur Talebeleri Haberleri