Artuklu Üniversitesi, Kürdoloji bölümüne 270 yüksek lisans öğrencisi alacak

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı’na bağlı akademik ve idari kadro yöneticileri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ı makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, bu yıl itibariyle Kürdoloji bölümüne 250 tezsiz ve 20 tezli olmak üzere 270 yüksek lisans öğrencisinin alınacağını söyledi.

Geçen günlerde enstitü bünyesinde oluşturulan yeni yönetimi tanıtmak ve Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı’nın uygulamaya geçirdiği proje ve akademik çalışmaları hakkında bilgi sunmak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Kürdoloji Bölümünü Kürt dili, edebiyatı ve kültürü alanlarında uzman, akademik ve idari kadroyla oluşturduklarını belirterek; bu oluşumda liyakati temel ölçü olarak kabul ettiklerini ifade etti.

Enstitü Sekreteri Hanifi Gültekin ve Yeni Müdür Yardımcıları Mikail Bülbül, Zülküf Ergün ve Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Başkanı Ramazan Pertev’in de eşlik ettiği bu ziyarette geçtiğimiz hafta sonu yapılan Kürt Dili ve Kültürü Tezli ve Tezsiz sınavları hakkında; başvuru süreci, sınav hazırlıkları ve öğrenci aday sayıları ile ilgili bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. Yıldırım, Kürdoloji bölümüne bu yıl itibariyle 250 tezsiz ve 20 tezli olmak üzere 270 yüksek lisans öğrencisinin alınacağını söyledi.

Kürdoloji Bölümüne verdiği desteklerden dolayı Rektör Omay’a teşekkür ederek sözlerini sürdüren Yıldırım, Mardin Artuklu Üniversitesi olarak Kürtçeye sahip çıkacağımızı ve bunun için yeterli akademik donanıma sahip olduğumuzu her fırsatta ispat ettik. Enstitü bünyesinde açtığımız lisans, yüksek lisans ve doktora programları Kürt dili ve kültürünü, bütün özellikleriyle akademiye taşıdığımızın bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Başkanı Ramazan Pertev’in enstitünün yapısı ve eğitim programı ile ilgili yaptığı ayrıntılı bilgilendirmeden sonra ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti aktaran Prof. Dr. Omay, Üniversite yönetiminde Koordinasyon ve istişare Toplantılarını çok önemsediğini belirterek, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Omay, seçkin bir öğretim kadrosuyla dünyadaki değişimler ve yenilikler ışığında yerel ve ulusal sorunları ortaya koyabilen, çözüm önerileri üretme becerilerine sahip meslek insanları yetiştirdiklerinin altını çizerek Kürtçe’nin akademik seviyede temsil edilmesi için gösterilen gayretlerin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Yeni yönetime başarı dileklerini sunan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, birçok inancı ve kültürü özümseyerek yaşatan Mardin’in ender kültürel zenginliğinin korunması ve yaşatılması için herkese görev düştüğünü vurguladı

Cihan

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri