Mardin'in Derik Kaymakamlığı'na 2 yıl önce PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, Türkiye'nin her yerinden kendisini arayan vatandaşların tesellisiyle acısını hafifletmeye çalışıyor.
Safitürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunu şehadetinin ikinci yılında rahmetle andığını söyledi.
"Zaman geçiyor ama unutulmuyor. Evlat kaybının izahı mümkün değil ama bizim tesellimiz çok elhamdülillah." diyen Safitürk, babasının ve dedesinin Ruslar tarafından Trabzon'un Çaykara ilçesinde, annesinin ve babasının ise Van'da Ermeniler tarafından şehit edildiğini anlattı.
Son anısı
Oğlunun da Mardin Derik'te şehit olduğunu anımsatan Safitürk, "İnsanlık tarihinde bu hak batıl mücadelesinde elhamdülillah hak tarafında olanlar şehit oluyor. Şehitler ölme anında cennetteki yerini görürler. Şehitlik oradan geliyor. Kul hakkı hariç Allah tüm günahlarını affediyor. Şehadet güzel bir şey. Eğer şehit olmasaydı benim çocuğum olacaktı, kimsenin haberi olmayacaktı ama elhamdülillah bu şehitlik oğlumu 80 milyonun çocuğu haline getirdi. Bu yönüyle biz teselli buluyoruz." dedi.
Safitürk, oğlunun Sakarya'ya son gelişinde Geyve ilçesindeki Kamışlı köyünde piknik yaptıklarını ve kendi eliyle ızgarada köfte pişirdiğini, son anısının bu olduğunu ifade etti.
Kerbela şehitlerine baktığınızda zaten teselli buluyorsun
Hatıraları aklına geldikçe çok üzüldüğünü ancak insanlık tarihinde şehitliğin devam ettiğini vurgulayan Safitürk, "Acısı fazla ama mükafatının da fazla olacağını düşünüyorum. Bizim inançlarımız var. Tarihte Kerbela şehitlerine baktığınızda zaten teselli buluyorsun. Çanakkale şehitleri, 15 Temmuz şehitleri var. Ziyaretimize gelen insanlardan Allah razı olsun, çok iltifatlarını görüyoruz. Farklı illerden çağırıyorlar, bizi en iyi şekilde ağırlıyorlar. Milletimizin din için vatan için şehit olanlara karşı ne kadar ilgisinin olduğunu anlamak mümkün." şeklinde konuştu.
"Millet unutmuyor, bizi teselli ediyor"
Oğlunun hayatının kitaplaştırıldığını, hiç yüzünü görmediği kişilerin arayıp hal hatır sorduğunu dile getiren Safitürk, "Fethiye'den birisi arayıp, 'Vergi dairesinde memurum, amca kucaklıyorum, ellerini öpüyorum, başsağlığı diliyorum, bir sesini duyayım' diyor, Allah razı olsun millet unutmuyor, bizi teselli ediyor. Elbet biz de öleceğiz, önemli olan İslam'ı yaşamak ve yaşatmaktır. Şehit yakınlarıyla teselli oluyoruz. Üzüntümüz ölçülere sığmaz ama İslam'ın getirdiği bu güzel şehadet yolculuğu bize güzel teselliler bırakıyor." ifadelerini kullandı.
Baba Safitürk, şehit Ömer Halisdemir'in de ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak, babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in de Sakarya'ya geldiğini, kendilerinin de Niğde'ye giderek kabir ziyareti gerçekleştirdiklerini anlattı.
Namazını hiç bırakmazdı. Unutulacak gibi değil
Oğluyla yaşadıkları anıları, hatırladıklarını, aralarında konuştuklarını dile getiren Safitürk, şöyle devam etti:
"Buraya geldiğinde hep kitap okurdu. Bir şey sorsak sorumuza cevap verir biraz sonra tekrar kitaba bakardı. Kendi alanında o kadar kendini yetiştirdi ki. 'Oğlum seninle hasret gidereceğiz' dediğimizde hemen güler, muhabbet ederken biraz sonra bakarsınız gene kitabı açmış okuyor. Sanki kitapla doğmuş, kitapla büyümüş. O kadar meraklıydı okumaya. Namazını hiç bırakmazdı. Unutulacak gibi değil."
Oğlunun cenaze namazını kıldırmasının da gururunu yaşadığını aktaran Safitürk, Cumhurbaşkanı, Diyanet İşleri Başkanı ve çok sayıda vatandaşın cenaze törenine katılmasının da gurur verici olduğunu anlattı. aa