Özkan Mayda'ın haberi
En çok da bahar yorgunluğu şikâyetiyle hastanelere başvurulduğunu ifade eden Türkay, sabahları yataktan kalkmak istememe, kolunu kaldıracak gücün olmaması, bir iş yapma isteğinin bulunmaması gibi belirtileri olan bahar yorgunluğunun altında başka rahatsızlıkların da olabileceğini söyledi.
Dr. Mehtap Türkay, bahar yorgunluğunun tıbbi bir hastalık olmadığını fakat insanlarda var olan bir hastalığın da tetikleyicisi olabileceğini, bunun da bahar aylarında ortaya çıkabileceğini belirtti. Bahar yorgunluğu süresinin fazla uzun sürmesi ve süreklilik haline gelmesi durumunda psikiyatriste başvurulması gerektiğini kaydeden Türkay, "Yaşadığınız ruhsal bunalım, basit bir bahar yorgunluğu olmayabilir. Altta yatan derin bir depresyon olabilir bunun açığa çıkarılması gerekir. Aynı zamanda fiziksel güç kaybı, kansızlık gibi ya da vitamin eksikliklerine bağlı bazı hastalıklarda da beraber gözükebilir. O yüzden 2 haftayı geçen yorgunluk durumunda kesinlikle bir uzman hekime başvurulması gerekir." diye konuştu.
Vitamin hapları çözüm değil
İnsanların yaşadığı ruhsal çöküntü ve bunalımlar sebebiyle eczanelere gidip vitamin hapları almamaları gerektiğine dikkat çeken Mehtap Türkay, vitaminleri en güzel doğal beslenme yani meyve ve sebzeyle insanların alması gerektiğini belirtti. Vitamin takviyesi yapılacaksa bunun da doktor kontrolünde olması gerektiğini söyledi.
Zaman