Bal mide ve kalp dostu

Balın; kalp, kanser, diyabet, obezite ve sindirim sorunları üzerinde iyileştirici etkisi var

Bal ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda hayatımızdan çıkarmamamız gereken besinler arasında olduğu belirtiliyor. Bağırsak mikroflorasının iyileşmesine, ülser ve gastritle ilgili şikayetlerin azalmasına, çocuklarda ishalin önlenmesine yardımcı olduğu kanıtlanmış olan balı mutlaka beslenmemizde sağlıklı porsiyon miktarı ile yer verilmesinin öneminden bahsediliyor.

Araştırmalara göre bal genel olarak mide bağırsak sistemi ya da gastroentastinal sistemin sağlığının gelişmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini geliştirir ve vücudun grip gibi enfeksiyonlarla mücadele etmesini kolaylaştırır, vücudu enfeksiyonlara karşı güçlendirir. Kalp ve damar sağlığının gelişmesine katkıda bulunur. Kan yağları ve kolesterol gibi kalp damar hastalıklarının risk faktörlerini azaltır, kalp kasılması hastalıkları, taşikardi, kalp ritim bozukları gibi hastalıkların oluşma riskini azaltır. Kanser oluşma riskini azaltır.

Tip II diyabet hastaları ve glukoz intoleransı hastaları günde 1 yemek kaşığına kadar süt veya kepekli ekmek ile balı yiyebilirler. Bal tüketimi genel olarak vücudun performansını ve zindeliğini artırır. Bal doğal bir enerji kaynağı ve pek çok yaşamsal faktörü içeren bir gıda olarak çocuk beslenmesinde çok önemli rol oynar.  Beslenmeden doğan bazı eksikliklerin giderilmesine yardımcı olur. Yüksek mineral içeriği nedeniyle özellikle koyu renkli ballar (örneğin çam balı), çocuklarda demir eksikliğinin giderilmesine önemli katkı sağlar. Sindirimi kolaylaştırması, iştah açması ve gelişme bozukluklarında vücudun toparlanmasına yardımcı olması nedeniyle de çocuk beslenmesinin vazgeçilmezidir. Sütü tatlandırmak amacıyla bal kullanılması çocukların hem bal hem de süt tüketimini kolaylaştırdığı için faydalıdır. İsviçre’de doktorlar, distropi, sinir sistemi ve akciğerlerle ilgili sorunu olan çocuklar için sütün özellikle balla tüketimini tavsiye etmektedir. Soğuk algınlığının tedavisinde bal vazgeçilmez bir yardımcıdır.

Tatlı iksir, zencefil, tarçın, bal

1 çay kaşığı iyice ezilmiş taze zencefil, 1 tatlı kaşığı bal ile iyice karıştırılır. Üzerine çok az tatlandıracak kadar tarçın ilave edildiğinde yüksek antioksidanlı bir karışım oluşur. Bunu ılık su ile tükettiğinizde bağırsaklarınız hareketlenir ve tüm sindirim sistemi boyunca bal koruyucu olarak bir flora temizleyici görev yapar.

Star

Güncel Haberleri