Risale Haber-Haber Merkezi
Barla Platformu Başkanı Said Yüce, Risale-i Nur'un sadeleştirilme çalışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı.
Konuyla ilgili Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı eski Başkanı Harun Tokak'la görüştüğünü ifade eden Yüce, "Sayın Harun Tokak'la uzun bir görüşme yaptım. 'Ufuk yayınlarının bizimle ilgisi yok bizden ayrılan arkadaşlar ilgileniyorlar' dedi" şeklinde konuştu.
Yüce, Zaman gazetesine de tepki gösterdi ve şunları söyledi: "Üstadın "mutlak varis ve vekilleri" çok ağır bir karşılık vermelerine rağmen kanırtarak üstüne gidiyorlar. Siz de çanak tutuyorsunuz. Bediüzzaman'ın "Benim hayatım senin hayatınla devam edecek" dediği mutlak vekil ve varislerinden olan Mustafa Sungur ağabey ve diğerleri "bunları yapanların elleri ayakları kırılsın" diyor hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz? Müellifin istemediği bir şeyi yani (sadeleştirme adı altında yapılan tahrifatı) gazetenizde ve Televizyonlarınızda sahiplenir bir eda ile teşvik ediyorsunuz. Bunu manevi mes'uliyetinden hiç mi korkmuyorsunuz?"
HABER DEĞERİ DE Mİ YOK?
Yapılan yayınlarda sadeleştirmeye karşı çıkan Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinin görüşlerine yer verilmemesini eleştiren Yüce, "Sorun bakalım bu işin karşısında olanlar (Sadeleştirme adı altında yapılan tahrifata) ne diyor? Bundan rahatsız olan büyük bir kitle (bir kısmı da okuyucunuz) ne diyor? Eser sahibi Bediüzzaman ve "varislerim" dediği insanlar ne diyor? Onların açıklamaları oldu. Mektupları oldu. Uzman görüşleri açıklandı. Neden gazete ve televizyonlarınızda farklı görüşlerden neredeyse geçen iki ay süredir tek satır yok. "Sadeleştirilen Risale-i Nurlara Gençlerden Büyük İlgi" şeklinde vermeyi uygun görüyorsunuz da Badiüzzaman'ın talebelerinin feryadını duymamış olamazsınız. Hadi görüşlerine katılmıyorsunuz diyelim. Bari söylediklerinin sizce haber değeri de mi yok?" diye sordu.
BEDİÜZZAMAN SERGİSİ
İstanbul İlim Kültür Vakfı (İİKV) bünyesinde bulunan Barla Platformu, Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını ve Risale-i Nurun neşir yıllarının anlatıldığı "Bediüzzaman Sergisi" düzenlemesi ile biliniyor. Platform, yurt içinde ve dışında yüzlerce mekanda Barla, Emirdağ ve Kastomonu yıllarını kapsayan sergileri açtı.