Başkan gönüllü öğretmenlerle okul boyuyor

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında Suruç Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Ferhat Sinanoğlu, ders saatleri dışında okulun boya işlerini yapan öğretmen ve velilere yardım ediyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Suruç Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Ferhat Sinanoğlu, gönüllü öğretmen ve velilerle okul boyuyor.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından caddelerden sokaklara, parklardan yollara kadar büyük bir değişim yaşanırken, sosyal anlamda da örnek çalışmalar yürütülüyor.

Genelde ilçe merkezine yakın köylerden öğrencilerin eğitim gördüğü 4 katlı Suruç Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinde bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Okulun bir an önce hizmete girmesini isteyen 30 öğretmen, ders saatleri dışında okuldaki boya işlerine gönüllü destek veriyor.

Dersin ardından iş kıyafetlerini giyen, aralarında kadınların da bulunduğu öğretmenler, hemen işe koyuluyor. Öğretmenlerin çalışmasını duyan Sinanoğlu da fırsat bulduğu vakitlerde eline fırça alarak, boya çalışmalarına katkı sunuyor.

"Hoş bir görüntü"

Sinanoğlu, AA muhabirine, ilçede yaklaşık bir yıldır hummalı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yıllardır adeta hizmete susayan ilçede sorunları gidermenin zorluğuna dikkati çeken Sinanoğlu, memleketin kalkınmasına katkı sunan fedakar insanların sayesinde çalışma azimlerinin arttığını ifade etti.

Öğretmenlerin çalışmasından gurur duyduğunu vurgulayan Sinanoğlu, şöyle konuştu:

"Ders sonrası okulumuzun tadilatıyla, öğretmenlerimizle beraber gerçekten çok güzel bir farkındalık oluşturduk. Eğitimin daha kaliteli fiziki ortamda sunulması amacıyla çok hoş bir görüntü ortaya çıkarıldı. Bu güzelliğin oluşmasını sağladıkları için kendilerini ayrıca ziyaret de ettim. Suruç'un böylesi güzel bir projeyle anılması çok hoşumuza gitti. Öğretmenlerimizi özellikle tebrik ettik."

 "Eleştirme iyileştir felsefesiyle okula sahip çıktık"

Okul Müdürü Mahmut Ceylaner de eğitim kurumlarındaki bakım ve onarım işlemlerinin belli bir planlama dahilinde yürütüldüğünü belirtti.

Öğrencilerin daha iyi ortama kavuşmasını isteyen gönüllü öğretmenlerin talebi doğrultusunda çalışma yaptıklarını anlatan Ceylaner, şunları kaydetti:

"Öğretmenler olarak 'Eleştirme iyileştir' felsefesiyle, yapım ve onarım için ihaleye verilen okulumuza sahip çıkıp, hep beraber okulu iyileştirmeye karar verdik. Öğretmenlerimizle ders çıkış saatlerinde, öğle aralarında, okulun olmadığı saatlerde, hafta sonlarında işçilerle çalışma yoluna gittik ki daha hızlı bir şekilde bu işleyiş sürsün, eğitim öğretime daha sağlıklı şekilde devam edilsin. Öğretmen arkadaşlar çalışıyor, kimisi boya yapıyor, kimisi alçı çekiyor. Burada şunu görüyoruz, arkadaşların branşları, memleketleri ve ideolojileri farklı da olsa ortak bir eğtim gayesi içindeyiz. Bu şekilde çalışmalarımıza başladık ve son sürat devam ediyoruz. İki katımız bitti, iki katımız kaldı."

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri