Başlıksız bir yazı

Ali IRMAK

Niçin benim imanımı kuvvetlendirmediniz!” sorusuna muhatap olduğumuz gün geldiğinde cevabımız ne olacak? Bunu ciddi ciddi düşündünüz mü? Bu sorunun muhatabı sizce sadece anne babalar mı? Öğretmenler bu sorunun muhatabı değiller midir? Ya da eğitimle ilgilenen kurumlar, yöneticiler ya da kanun koyucular. Aslında bu sorunun muhatabı herkes. Bir nebze de olsa çocuklarla muhatap olan herkes. Sorumluluk halkası muhataplık çerçevesinde artıp azalmaktadır.

Yukarıdaki soru bazıları için bir anlam ifade etmeyebilir hatta böyle bir soruya inanmayabilir. Ama çocuğu olan herkese yine çocukları tarafından sorulacak bir soru. İnanılmasa da bu soru ortada durmaktadır ve de sorulacaktır. 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı eğitimin formata ihtiyacı olduğun dile getirince bir süre düşündüm. Bu format nasıl yapılacaktı? Nereden başlanacaktı?

Bu soruların cevapları söylenenlerin ciddiyetiyle doğru orantılı aslında. Söylenenler güzel şeyler ama uygulama aşaması nasıl olacak? Format için yine aynı yazılımlar mı kullanılacak? Eğer format için kullanılacak yazılımlar bizim sistemimize uygun değilse formattan nasıl bir başarı sağlanacak?

Bana kalırsa teferruatla fazla uğraşılmamalıdır. Olaya direk girilmelidir. İlk önce çocukların zihinleri bu zamana kadar verilmeye çalışılan ideolojilerden temizlenmelidir. Ders kitapları da aynı şekilde materyalizmin pençesinden kurtarılmalıdır. Ancak o zaman sağlıklı bir formattan söz edilebilir.

Formatta kullanılacak yazılımların Yaratıcıya ulaştıracak uzantıları olmalıdır. O zaman çocuklarımıza gerçekten format atmış oluruz. Yaratıcıyı tanıtmaktan yoksun bir formatın ne faydası olacaktır? Bunca yıldır yapılan eğitimin içler acısı hali ortadadır. Bunca yıldır yapılanların başarılı olduğunu kim söyleyebilir? Başarılı olamadığından formata ihtiyaç duyulmamış mıdır zaten?

O zaman buradan Sayın Bakanımıza seslenmek istiyorum. Ne olur bizi yukarıdaki temel sorumuzla muhatap hale getirmeyiniz. Gençlerimizin hali ortadadır. Gelin çocuklarımız/gençlerimiz için Yaratıcısını isimleriyle tanıyabilecek bir yazılım kullanalım. Gelin çocuklarımız/gençlerimiz için Peygamber Efendimizin (asm) sünnetlerini hayata geçirebilecek bir yazılım kullanalım. Gelin Sayın Bakanım çocuklarımızın ve gençlerimizin İslam’ın güzelliklerini görmelerini sağlayacak yazılımlar kullanalım. Bunları yapabilirsek o zaman gerçekten eğitimi formatlamış oluruz.

Eğitimde temel sorun maddi unsurlar değildir. O bir şekilde halledilir. Temel sorun yazılım sorunudur. Bunu sağlıklı bir şekilde çözersek maddi unsurlar da hallolur. Sizler eğitimin maddi tarafından çok, içeriği ve ruhu ile ilgilenin. Bu daha isabetli olacaktır.

Sonuç olarak Bakanım en başta sorduğumuz sorunun şu an itibari ile en önemli ve birinci muhatabı sizlersiniz. Sizler de kendinizi bu sorunun muhatabı olarak görüyorsanız format atma işini hemen hayata geçirir ve kullanılacak yazılımı da bu doğrultuda seçersiniz. Şimdiden sizlere başarılar diliyor söylediklerinizin/söylediklerimizin gerçekleşmesi umuduyla çocuklarımız için dua ediyorum.

 

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.