Meydan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Gönen, bu noktaları şöyle sıralıyor:
1-Son bir ay içinde muayene olmadıysa tatile çıkmadan önce doktorunuz ile mutlaka görüşmelisiniz.
2-Seyahat öncesinde ani değişiklikler yapmayın; örneğin memeden kesme, tuvalet eğitimi vs.
3-Seyahatiniz toplu taşımacılıkla ise yolcu sayısının az olduğu, otomobilleyse de trafiğin yoğun olmadığı saatleri tercih edin.
4-Bir yaşına kadar ya da kilosu 10 kilogramın altında olan tüm bebeklerin yüzü arabanın arkasına dönük şekilde oturtulması gerekir. Koltuğun da otomobile emniyet kemeriyle gergin olarak bağlanması unutulmamalı.
5-Bebeğinizi yola çıkmadan 15-20 dakika öncesinde besleyebilirsiniz. Ancak yolculuk esnasında beslemek ve bebeğinize bir şeyler içirmek sakıncalı olabilir.
6-Arabanızda yan hava yastığı varsa ve çocukların oturduğu tarafa yakınsa tehlikeli olabilir.
7-Bebeği sıcak veya ılık havalarda asla park ettiğiniz araçta yalnız bırakmayın, pencereler açık bile olsa arabada ısı tehlikeli boyutlara yükselebilir.
8-Uçak yolculuğunda çocuğunuza özgü mönü siparişini 24 saat önceden verebilirsiniz. Bununla birlikte yanınıza bir miktar yiyecek alırsanız, uzun süren gecikmeli yolculuklarda size yardımcı olacaktır.
9-Bebeğiniz uçak inip kalkarken basınç değişikliği nedeniyle rahatsız olabilir, bu nedenle bu sıralarda emzirmek veya yiyecek vermek kulakta basınç artışını engellemeye yardımcı olur.
10- Uçak yolculuğunda uçağı en son terk edin. Bagaj için erken giderseniz bu süre zarfında beklemenizin bebeğinizi rahatsız edeceğini unutmayın.
Zaman