Bediüzzaman hâlâ eser veriyor-FOTO

Hamidiye Vakfı ile Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tertip ettiği “Bediüzzaman Konferansı” yapıldı

Ömer Çelebi'nin haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi’nin 52. vefat yıldönümü münasebetiyle Hamidiye Eğitim Kültür Vakfı ile Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tertip ettiği “Bediüzzaman Konferansı” yapıldı.
 
Konferansa Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, araştırmacı yazar Ümit Şimşek, Hamidiye Vakfı Başkanı Cihat Cemal, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faris Kaya ve çok sayıda konuk katıldı.
 
TECDİT HAREKETİNİN İKİ NOKTASI

Programın açılış konuşmasını Cihat Cemal yaptı. Tecdit hareketinin bir reform veya bidat hareketi olmadığını aksine Kur’an’ın ve sünnetin özünde var olan bazı bilgileri ve ayetleri ortaya koyma hareketi olduğunu belirten Cemal,” Bediüzzaman Said Nursi'nin yaptığı tecdit hareketini iki noktada değerlendirebiliyoruz. Birincisi Hakka olan cihette; acz, fakr, şefkat ve tefekkür yolunu açmış. İkincisi de halka bakan ciheti ki o da nübüvettir, nübüvvetin de en büyük davası iman ve müspet harekettir, zamanın şartlarına da uygun olarak şahsı geri plana çekip ortaya kitap ve şura eksenli bir hizmet ortaya koymasıdır” diye konuştu.

(Fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

RİSALE-İ NUR VESİLESİYLE İSLAMİYETİ SEÇİYORLAR
 
‘Dünya neden Risale-i Nur okuyor’ konulu konuşması ile Faris Kaya da Uluslararası Bediüzzaman etkinlikleri sayesinde dünya genelinde bir çok ülkeye seyahat etme imkanı bulduğunu ve gittiği her yerde de ilim adamlarının Üstada ve Risale-i Nurlara karşı muhabbet beslediğini ifade etti. Kaya, Bediüzzaman'ın dönemin şartlarının ne kadar da kötü olursa olsun ümitsizliğe asla kapılmadığını ve tefsir ilminde büyük bir çığır açtığını söyledi.
Amerika’dan Endonezya’ya, Filipinler’den Kanada’ya, İran'dan Rusya'ya bir çok ülkede insanların Risale-i Nur vesilesiyle İslamiyeti seçtiğini söyleyen Kaya, anlattığı bazı hatıralarla salondakileri duygulandırdı.

BEDİÜZZAMAN HÂLÂ ESER VERİYOR
 
Araştırmacı-yazar Ümit Şimşek de Risale-i Nur’da insanı doğrudan doğruya Cenab-ı Hak’la muhatap edecek bir metod takip etdilidini gördüğünü belirtti. Şimşek, ”Bediüzzaman hala eser vermeye devam eden büyük bir zattır. Bugün dünyanın herhangi bir yerinde birinin eline Risale-i Nur geçtiği zaman başka birinin irşadına gerek kalmadan sadece o kitaptan aldığı şevk ve feyizle Risale-i Nur hizmetine kendi insiyatifi ile başlayacak bir potansiyel sergiliyor.” diye konuştu.

MÜCADELEYE MİNNETTARIZ

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mehmet Fırıncı Ağabey de, “Bediüzzaman Hazretlerinin hem dünya hem ahiret hayatımızın selameti için verdiği mücadeleye minnettarız. O bir devrede İslami bütün varlıkların ortadan kalktığı bir zamanda ihya etme hareketi olarak Risale-i Nur külliyatını Cenab-ı Hakkın ihsanıyla çok büyük bir hizmetin temellerini atmış ve bu eserleri bugün daha yeni fark ediyoruz.” diye konuştu.

Program, akşam namazı ve yapılan ikramlardan sonra sona erdi.

(Fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri Haberleri