TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen panele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yoğun ilgi nedeniyle vatandaşların bir kısmı salona giremedikleri için salon dışından ekranlardan paneli takip ettiler.
Ulu cami Müezzini Sait Kandemir’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Adıyaman Altınbaşak Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı ve Hayrat Vakfı Adıyaman Temsilcisi İlyas Buçakçı yaptı.
İlyas Buçakcı, derneklerinin amaçlarından bahsederek, “Bediüzzaman Said-i Nursi, yapmış olduğu mücadele ve hizmetlerle müslümanların önünü açmıştır. Bu yüzden İslam’a hizmet etmeye çalışan herkesin Bediüzzaman’a bir vefa borcu vardır” dedi.
Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve İslam Dünyası Sivil toplum Kuruluşları Birliği Genel sekreteri Av. Ali Kurt ise konuşmasında, vakfın hizmetlerinden bahsederek, müslümanların birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.
Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Zakir Çetin de konuşmasında, İslam’da ilimle meşgul olmanın önemine işaret ederek, Risalelerin İlmi İman mücadelesi olduğunu ve Bediüzzaman’ın ümmetin dertleriyle dertlendiğini vurguladı.
Hayrat Vakfı Kamerun Temsilcisi Adem Bia Muhammed, Risale-i Nur’un Kur’an-ı Kerim’i öğreten bir tefsir olduğunu ve Risale-i Nur’ların dünya genelinde bir çok kişiye ulaştığını dile getirdi.
Üstad Bediüzzaman’ın İslam coğrafyasının kara bir döneminde çiçek gibi açtığını söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Bediüzzaman’ın davasından vazgeçmediğinin altını çizdi.
AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, 1950’li yıllara kadar bu coğrafyada Müslümanların çok ciddi acılar yaşandığını, sürgünler ve işkencelerin olduğunu kaydederek, insanların manevi değerlerinin tahrip edilerek, değerlerin gelecek nesillere aktarılmaması için çalışmaların yapıldığını belirtti.
Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından panelistler Tarihçi-Yazar Said Yavuz ve İlahiyatçı-Yazar Muhlis Körpe, panelde konuştu.
Medya73