Bitlis'in Hizan ilçesinin Nurs köyünde 1878 tarihinde doğan Bediüzzaman Said Nursî 23 Mart 1960 yılında vefat etmişti.
Moral Dünyası dergisi, Mart ayı sayısında yazar, gazeteci, sanatçı ve ilim adamlarına vefatının 50. yıldönümünde Bediüzzaman Said Nursî'yi ve Risale-i Nur Külliyatı hakkındaki düşüncelerini sordu. Moral Dünyası dergisine görüşlerini belirten ilim adamları, gazeteci, yazar ve sanatçıların düşünceleri şöyle:
"Said Nursî, entelektüel kesime anlatılamıyor"
Prof. Dr. Mehmet Altan: "Said Nursî, dinin siyasallaşmaktan kurtarılması ve doğru yaşanması için gösterdiği gayretlerle derin izler bıraktı. Ancak, Said Nursî ve onun fikirleri entelektüel kesime anlatılamıyor. Onun söylediklerinin, yorumlarının özel olarak etüt edilmesi gerekir. Böylelikle Said Nursî'nin çalışmaları bilenlerin değil bilmeyenlerin de gündemine girer. Konuya vakıf olmayan ama o dili bilen birinin aracılığıyla daha objektif ve daha yaygın bir resim ortaya çıkabilir. "
Abdurrahman Dilipak: "Said Nursî, iman, ihlas ve uhuvvet konusundaki çabaları ile öne çıkan bir şahsiyet. Medresetü'z-Zehra projesi ise, Kur'an-ı Kerim'i, daha iyi anlamak için zamanın ilmine daha iyi vakıf olma, aynı şekilde zamanın ilmini daha iyi anlamak için Kur'an-ı Kerim'in ruhuna vakıf olmanın zorunluluğuna işaret eder."
Prof. Dr. Ümit Meriç: "Haddim olmayarak Hazret'in tasarrufu devam eden velilerden biri olduğu kanaatindeyim."