Bediüzzaman’ın Erek Dağı'ndaki mekanı harabeye döndü

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Erek Dağı'nda yer alan, Bediüzzaman Said Nursi'nin yıllarca inzivaya çekildiği çilehaneden geriye sadece bir harabe kaldı

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Erek Dağı'nda yer alan, Bediüzzaman Said Nursi'nin inzivaya çekildiği çilehaneden geriye sadece bir harabe kaldı. Zamanla bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yok olma tehlikesi yaşayan tarihi mekan, neredeyse tamamen yıkıldı.

Manevi değeri büyük olan bu çilehanenin korunması için herhangi bir restorasyon çalışmasının yapılmaması, bölge halkını ve Bediüzzaman’ın sevenlerini endişelendiriyor.

Yıllar boyunca ziyaret edilen mekanın, acil önlem alınmazsa tamamen kaybolabileceği ifade ediliyor. Halk, yetkililere seslenerek çilehanenin korunması ve yeniden ihya edilmesi için çağrıda bulunuyor.

Van65haber

Not: Üstad Bediüzzaman Said Nursi, İstanbul’da Dârü’l-Hikmeti’l-İslâmiye âzâlığını bırakarak hayatını gözden geçirmek için Yûşâ Tepesinde kimsesizliği tercih ettikten sonra 1922’de Ankara’ya, oradan da 1923 yılında Van’a döndü. Pek çok eski ve yeni talebeleri arasında Erek Dağı’nın eteklerinde bulunan Zernabad Suyu başında bir mağaraya çekildi ve iki senesini burada geçirdikten sonra Burdur’a sürgüne gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bediüzzaman Haberleri