Bir dermatoloğa göre telefon ekranlarındaki mavi ışık cildiniz için zararlı

Dermatolog Dr. Shyamalar Gunatheesan'a göre bilgisayar başında geçirilen 5 iş günü, güneşte 25 dakika kalmakla aynı etkiye sahip.

Günümüzde akıllı telefon kullanımı oldukça yaygın bir hâl aldı. Öyle ki birçok insan için akıllı telefondan uzakta geçirilen 10 dakika bile bir ömür gibi gelebilir. Ancak bir dermatolog tarafından yapılan yeni bir uyarı, akıllı telefonlarla ve bilgisayar gibi diğer teknolojik aletlerle daha az zaman geçirmenizi sağlayabilir.

A Current Affair'e konuşan dermatolog Dr. Shyamalar Gunatheesan, dijital bir cihaz önünde geçirilen beş iş gününün cilt üzerinde güneşte 25 dakika ile aynı etkiye sahip olabileceğini açıkladı. Uzman dermatalog, yaptığı açıklamada "Gerçekten bronzlaşmak yaklaşık 7 dakika sürer. Yani bu önemli" ifadelerini kullandı.

Mavi ışık, cilt yaşlanmasına neden oluyor:

Daha önceleri yapılan birçok araştırmada, ekranlardan gelen mavi ışığın cilt için zararlı olduğu ortaya çıkmıştı. Bu konunun ciddiye alınması gerektiğini belirten Dr. Gunatheesan, "Mavi ışığa uzun süreler boyunca maruz kaldığınızda biraz daha fazla hiperpigmantasyon yaşarsınız. Dolayısıyla kahverengi lekeler meydana gelebilir" diyor.

Gunatheesan'a göre mavi ışığa uzun süre maruz kalmak cilt yaşlanmasına, deride beneklenmeye ve su kaybına yol açabiliyor. Bu noktada cildinizi korumanın en basit yolunun teknolojik cihazlarla geçirilen zamanı sınırlandırmak olduğunu söyleyen Dr. Gunatheesan, bunun cildinizin yanında ruhsal durumunuz ve gözleriniz için de daha iyi olacağını söylüyor.

Tipik güneş kremlerinin görünür spektrumda olduğunu ve mavi ışığı engellemediğinin de altını çizen Dr. Gunatheesan, "Demir oksit, en iyi görünür ışık engelleyicidir. Bu nedenle biraz demir oksit içeren renkli bir güneş kremi veya renkli bir makyaj, şu anda kullandığımız güneş kremlerinden daha iyi olurdu" dedi.

webtekno

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bilim - Teknoloji Haberleri